Hirdetés

Még be sem jelentették a Rockstar új játékát, Ausztráliában mégis betiltották

|

Egyelőre a világon semmit sem tudunk a játékról, az ausztrál illetékesek viszont úgy érezték, nincs keresnivalója az ország boltjainak polcain.

Hirdetés

A korhatárbesorolásért felelős ausztrál szervezet a közelmúltban többek között olyan játékok értékesítését is betiltotta az országban, mint a Hotline Miami, a Kingdom Come: Deliverance, vagy épp a We Happy Few - utóbbinál meglehetősen bonyolult a helyzet, először úgy tűnt, hogy mégis kereskedelmi forgalomba kerülhet a játék, de aztán meggondolták magukat az illetékesek. Hosszasan lehetne vitázni a döntések jogosságán, de ennél most sokkal izgalmasabb egy másik betiltott játék esete. 

Hirdetés

Ausztráliában ugyanis a Rockstar legújabb játéka sem jelenhet meg. Egyelőre csak annyit tudunk, hogy Bonaire címen készül a még be sem jelentett játék, amiről a világon semmit sem lehet tudni azon kívül, hogy a Rockstar műhelyében készül. Lehet azonban, hogy pont a betiltás ténye hordoz magában érdekes információkat. Bonaire ugyanis sziget a Karib-tenger déli részén. Akik pedig játszottak a Red Dead Redemption 2-vel (figyelem, most egy kisebb spoiler következik) pontosan tudják, hogy a játékban mi is megfordulunk a térség egyik szigetén, egészen pontosan a Dominikai Köztársaságtól északra található Guarmán (ami a Turks- és Caicos szigetcsoport egyik apró kis szigete). Éppen ezért sokan úgy gondolják, hogy a Bonaire a  Red Dead Redemption 2 egyjátékos- vagy a Red Dead Online multiplayer kiegészítője lehet, az ausztrálok pedig azért tagadták meg a korhatárbesorolását, mert a Red Dead Redemption 2 is tiltólistán van náluk. 

Ez persze csak feltételezés, a Kotaku munkatársai hiába keresték meg a Rockstar ausztrál kirendeltségét és az illetékes ausztrál hatóságokat, eddig senki sem adott nekik választ. Szerintetek tényleg lehetséges, hogy a Red Dead Redemption 2 most készülő bővítményéről van szó, és ezért tiltották be még a tényleges bejelentés előtt? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)