Hirdetés

Rogue Warrior összefoglaló és részletek

|

A háborús veterán Richard Marcinko életpályája ihlette az elfeledett, majd nemrégiben a Bethesda által életre keltett Rogue Warrior akciójátékot.

Hirdetés

Richard Marcinko háborús történeteivel bármikor megtölthetünk több vaskos könyvet, arról nem is beszélve, hogy emlékérmeit beolvasztva pótolni lehetne a magyar államkasza hiányosságait. Megjárta Vietnámot és Iránt, majd csatlakozott az Egyesült Államok „közismert” katonai szervezeteihez és titkos akciók százaiban vállalt szerepet. Az egykori Navy SEAL kommandós és Hidegháborús titán Rogue Warrior címmel megjelent könyvei hatalmas siker arattak Amerikában, nem is váratott magára sokáig a játékadaptáció.

Először 2006-ban hallhattunk a könyvek öröksége alapján elnevezett játékról, majd hirtelen elzárták az információcsapokat és eltűnt szemünk elől. Legnagyobb örömünkre a Bethesda Softworks felkeltette csipkerózsika álmából és gatyába rázta, valamint szignifikáns változtatásokról hozott határozatokat. A Rogue Warrior fejlesztéseiért felelős Rebellion egyszerű utasítást kapott: öntsék virtuális formába Richard Marcinko karakterét, lehetőség szerint félelmet távolról sem ismerő és hősies személyiségének kihangsúlyozásával.

Az asztali, PlayStation 3 és Xbox 360 rendszerekre ősszel megjelenő FPS története szerint a fiatal Richard Marcinko a nyolcvanas években titkos hadműveltre indul a vendégszeretetéről híres Észak-Koreába, hogy megakassza az ország ballisztikus rakétaprogramját. Küldetése közben fennakad egy egész világra veszélyt jelentő összeesküvés hálójában, melynek okán kénytelen beszivárogni Szovjetunió területére és elpusztítani a geopolitikai erőviszonyokat a kommunisták oldalára billentő technológiát. A Rogue Warrior játékmenetében fontos szerepet játszik a fedezékrendszer, azonban Richard Marcinko gyakran folyamodik leghűségesebb társaihoz, a lőfegyverekhez. A Rebellion fejlesztői ténylegesen az ex-kommandós személyiségére alapozzák alkotásukat, amennyiben főhősünk adott helyzetben agyonlőne mindenkit, nem kényszerítenek bennünket lopakodásra. Rajtunk a döntés, hogy taktikai érzékünkkel győzedelmeskedünk, vagy fejvesztve rohanunk előre és vadállat módjára durrogtatjuk puskánkat.

A nyolcvanas évekbe helyezett környezetben vágni lehet a politikai feszültséget, mindehhez a drogos kiruccanásából a filmes berkekbe visszareppent Mickey Rourke szolgáltatja Richard Marcinko hangját. A rehabilitációjáról visszatért őstehetséget robbanásig feltöltött ajkai sem akadályozzák meg abban, hogy folyamatosan és választékosan káromkodjon, sőt, Mickey Rourke gyönyörűen szinkronizálja a gyomorütések következtében fellépő nyögéseket is. Nos, a speciális kiképzésen átesett kommandóst meglehetősen nehéz földre teperni, főképp közelharcban. Összesen huszonöt brutális mozdulatra képes, melyek között találunk instant halált jelentő kivégzéseket, komplex harcművészeti mozdulatokat (dobások, törések), késeléseket és lefegyverző mechanizmusokat. Emellett környezetünkben található mozgatható tárgyakkal is megnehezíthetjük ellenérdekeltjeink dolgát.

Multiplayer módjában összesen tizenhat játékos vadászhat egymásra az FPS alkotásokban megszokott játékmódokban (CTF, TDM, stb), mindehhez hat választható pályát mellékeltek a Rebellion fejlesztői. Kooperatív támogatással nem rendelkezik, ellenben biztosak lehetünk benne, hogy autentikus kommandós produktumot kapunk kézhez a Rogue Warrior személyében, ugyanis Richard Marcinko szakértőként és tanácsadóként figyelemmel követi a projekt előrehaladását. Reméljük a Rebellion fejlesztői magabiztos kezekkel dolgoznak a játékon és teljes mértékben kihasználják az ölükbe pottyant lehetőséget. Vagy Richard Marcinko egyszerűen kivágja szívüket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)