Hirdetés

PC-re is megjelent a RollerCoaster Tycoon sorozat legújabb része

|

A RollerCoaster Tycoon Adventures eddig csak Switchen volt játszható, de mostantól a PC-sek sem maradnak ki az élményből.

Hirdetés

A RollerCoaster Tycoon sorozat vitathatatlanul meghatározó szereplője a tycoon játékok történelmének, noha sikere az utóbbi néhány év után nem mondható töretlennek.

Hirdetés

Noha a sorozat PC-n indult még 1999-ben, a legújabb rész csak Nintendo Switchre jelent meg. Az Atari és az Epic Games Store együttműködésének köszönhetően azonban a mostantól ez egér-billentyűzet párost preferáló játékosok is belevághatnak a bizniszbe.

A játékmenet alapjaiban nem sokat változott: a feladat az, hogy építsünk vidámparkot, menedzseljük a bevételeket, a befolyó összegből pedig fejlesszünk és tartsuk életben. A Roller Coaster Tycoon Adventures annyiban variál a koncepción, hogy bekerült egy Adventure mód, amiben egy új event-system mechanikának köszönhetően minden park élete máshogy alakul. Itt a park megnyitása után a játékosnak nehéz döntéseket kell meghoznia, hogy életben tarthassa létesítményét. 

Ezen felül választhatjuk a Scenario módot, ahol bizonyos megkötések mentén kell boldogulnunk, valamint a Sandbox módot, ahol minden a kreativitásunkon múlik. A parkunkat 4 típusú környezetben nyithatjuk meg - választhatunk hegyvidéki, kanyonos, trópusi környezetet, sőt akár a Holdat is. Emellett persze rengeteg személyre szabható látványoságot, hullámvasutat, boltot és egyéb környezeti elemet kapunk, hogy kielégíthessük a bennünk élő építészt.

A játékot már eléritek az Epic Games Store-on keresztül, de az 57%-os Metacritic átlag után talán még mindig jobban jártok, ha a Planet Coastert húzzátok be.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)