Hirdetés

Rövidesen PC-n is nyomhatjuk Google Play játékait

|

A Google és a Microsoft összebútorozásának a gamerek lesznek a nyertesei.

Hirdetés

Ma hajnalban lezajlott a The Game Awards, ami már hosszú ideje nem csak szimpla díjátadóként szolgál, az eseményre számos bejelentéssel is készülnek a kiadók, most például többek között a Microsoft és a Google is tolmácsolt egy komoly hírt a műsorvezetőn, Geoff Keighley-n keresztül: jövőre a Chromebookok egyik funkciójával bővülnek a windowsos PC-k.

Azt még jóval a Windows 11 indulása előtt elárulta a Microsoft, hogy az új operációs rendszer képes lesz futtatni Androidos alkalmazásokat, ezzel kapcsolatban azonban sokáig nem közölt új információt.

Hirdetés

Mostanra elkezdett körvonalazódni, hogy a jövőben érkező funkció miképpen működik majd, tegnap pedig egy remek ígéretet kaptunk, miszerint 2022-ben már a kedvenc Google Play-es játékainkat is tolhatjuk majd Windows PC-n. Geoff Keighley így fogalmazott a megoldással kapcsolatban:

"Átvihetjük a játékokat a zsebünkből az asztali gépünkre és onnan folytathatjuk, ahol mobilon abbahagytuk."

A Google Playen fellelhető játékok termékigazgatója, Greg Hartrell is alátámasztotta ezt, és elmondta, hogy a platformok közötti váltás olyan könnyedén megy majd, mint most a Chromebookokkal. Nyilván azért annál jobb teljesítményre számíthatunk, azok az eszközök ugyanis nincsenek a játékokra felkészítve.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Minimum gépigényről és egyéb követelményekről még nem árultak el semmit, Hartell azonban megígérte, hogy a közeljövőben többet is elárul majd a Google az együttműködésről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)