Hirdetés

Az eddigi legjobb évét zárta tavaly a Rovio

|

Remekül teljesített 2016-ban az Angry Birds-öt megálmodó csapat, a cég vezérigazgatója az idei GDC-n számolt be a részletekről.

Hirdetés

Épp most zajlik San Franciscoban a Game Developers Conference, ahol Kati Levoranta, a Rovio CEO-ja egy sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a tavalyi év során 190 millió euró bevételt termelt a finn cég, ez pedig 34%-kal volt több, mint 2015-ben.

Tavaly két külön divízióra lett szétválasztva a cég, az egyik csak a játékokkal foglalkozott, míg a másik az animációval, de úgy tűnik, mindkét csapat remekül teljesített. A játékok bevétele 40%-os növekedést ért el, legsikeresebb címeik pedig az Angry Birds 2, a Friends és a Pop voltak.

A mérges madarakról szóló film is viszonylag jól szerepelt, valószínűleg ennek is köszönhető, hogy hamarosan érkezik egy új animációs sorozat, az Angry Birds Blues, amit Levoranta jelentett be a sajtótájékoztató közben.

A Rovio továbbra is bővíteni szeretné az Angry Birds szériát, de olyan új IP-kkel is foglalkozik majd, mint a Battle Bay.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)