Hirdetés

Russel Crowe mint Robin Hood

|

Ridley Scott és Russel Crow ötödik közös munkájának gyümölcse lesz a májusban bemutatkozó mozifilm.

Hirdetés

Robin Hood (vagy Hode) legendáját már számtalan mozi- és tévéfilmben feldolgozták, ám Ridley Scott és Russel Crowe tervei szerint ez lesz a valaha készült legjobb film a témában.



A történetet mindannyian ismerjük: Sir Robert of Loxley (Russel Crowe), Huntington grófja harmadik keresztes háborúból hazatérve azt tapasztalja, hogy az új bíró, Nottingham (Matthew Macfadyan) rátette kezét birtokára, s kegyetlenül sanyargatja a népet. Robert, vagyis Robin a környékbeli útonállókkal szövetkezve veszi fel a harcot a bíró fogdmegjeivel, s szerzi vissza az őt megillető földet. Mindeközben természetesen a füle botjáig szerelmes lesz a frissen megözvegyült Lady Marionba (Cate Blanchett).



Az alkotók biztosra mennek, hiszen igyekeztek nagyobb neveket és ismertebb karakterszínészeket megszerezni a fontosabb szerepekre: William Marshal, Pembroke grófja (William Hurt),
Sir Godfrey, János király jobbkeze (Mark Strong), Tuck barát (Mark Addy), János király (Oscar Isaac), Oroszlánszívű Richárd (Danny Huston), Aquitániai Eleonóra, János és Richárd anyja (Eileen Atkins), Lady Marion apja (Max von Sydow), Izabella hercegnő (Léa Seydoux), Kicsi John (Kevin Durand), Skarlát Will (Scott Grimes) és Allan A'Dayle (Allen Doyle).



Érdekességként megemlíteném még, hogy Ridley Scott eredetileg Nottingham címmel a bíróról akart filmet forgatni, amelyben Crowenak szánta a címszerepet, ám a színésznek nem tetszett a forgatókönyv, így végül átírták az egészet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)