Hirdetés

Saját játékának Steam fórumáról tiltottak ki egy fejlesztőt, annyira bunkó volt mindenkivel

|

A Dolphin Barn Interactive munkatársa több közösségi irányelvet és szabályt is megszegett.

Hirdetés

Nem egyedülálló, de semmiképp sem gyakori eset, hogy egy játék fejlesztője annyira elveti a sulykot a közösségi kommunikációban, hogy a Valve egyszerűen letiltje a Steam fórumok felületéről. Ez történt nemrégiben a Dolphin Barn Incorporated egyik dolgozójával, aki a Domina című játékuk oldalán szaladt át azon a bizonyos morális piros lámpán.

A fórum közösségi irányelveit megszegve használt olyan nyelvezetet, amit a Valve nem tolerált, így a fejlesztő a továbbiakban csak a patch-re vonatkozó információt oszthatja meg az oldalon. A fejlesztő, Nicholas John Leonhard Gorissen nem fogta vissza magát Twitteren sem, ahol hasonlóan nyers és szókimondó stílusban számolt be a tiltásáról.

Hirdetés

A megosztott képen olvasható, hogy mások inzultálásáért és sértegetéséért kapta a bant, és ez már nem az első eset volt.

A Domina egyébként korábban a szintén nem túl kellemes review bombing jelenség áldozata lett - a felhasználók így próbálták kifejezni, mennyire elutasítják a fejlesztők maszkhordásra vonatkozó elutasító üzeneteit, amiket a játék patchinfójába írtak.

Nicholas korábban már jelezte, hogy a Domina nem fog frissítéseket kapni, mert nincs megelégedve a Valve problémakezelésével, és megjegyezte, hogy ha ez valakit frusztrál, írjon Gabe Newellnek. A legutóbbi jegyzetében többek között gyáváknak és bohócoknak is hívta a Valve munkatársait.

A fejlesztők egy kommentben azt is írták, hogy szeretnének az Epic Store-ban publikálni, de mivel azonos a tulajdonos a Bandcamppel, így nem lesz rá lehetőségük, mivel onnan már korábban kitiltották őket. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)