Hirdetés

Saját PC-s launcheren dolgozhat a Sony

|

Rövidesen arra az útra léphet a PlayStation gyártója, mint korábban az Activision Blizzard, a Rockstar és a Ubisoft, illetve amiről a Bethesda épp nemrég tért le.

Hirdetés

Mostanra mindenkinek világos kell, hogy legyen, a Sony egyre komolyabban veszi a PC-t, mint - egyelőre még csak másodlagos - játékplatformot. Tény, hogy jóval később lépett be a piacra, mint például a konkurens Microsoft, és még mindig nem tart ott, hogy minden házon belül fejlesztett játéka automatikusan kapjon PC-s portot, de alighanem ez is csak idő kérdése.

2020-ban még csak a Horizon Zero Dawnnal ismerkedhetett a steames és az Epic Game Store-os közösség, tavaly a Days Gone, idén pedig a God of War, majd pár napja a Marvel's Spider-Man Remastered is csatlakozott hozzá. És még távolról sincs vége, ugyanis szintén idén várható az Uncharted: The Legacy of Thieves Collection, valamint a Marvel's Spider-Man: Miles Morales érkezése.

Hirdetés

És ha már említettük Pókember PC-re átírt kalandját, akkor nem mehetünk el szó mellett anélkül sem, hogy a játék fájljai között turkálva egy úgynevezett PlayStation PC launcher nyomaira bukkantak kíváncsi felhasználók. A VGC megerősítette, hogy a szóban forgó fájlok és utalások valódiak. Mi több, ezek egybevágnak a korábban felfedezett jelekkel, amelyek arra mutattak, hogy a Sony PlayStation Network integrációval láthatja el PC-n megjelenő játékait. A meglehetősen beszédes "PSNAccountLinked" és "PSNLinkingEntitlements" kifejezések például többször is előfordulnak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az iméntiekből akár a Sony azon szándéka is kiolvasható, hogy a PlayStation Store PC-re hozatalával, a PSN-fiók integrációval előbb utóbb megteremtődjenek a cross-platform vásárlás lehetőségei, azaz ha megvesszük például PS5-re az adott játékot, akkor a PC-s változatot is megkapjuk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)