Hirdetés

A Gear VR nem engedi, hogy bennragadj a virtuális térben

|

A virtuális valóságnak vannak ijesztő problémái, de úgy tűnik, hogy a Samsung mindenre gondolt.

Hirdetés

A Polygon újságírójának megadatott az a szerencse, hogy tesztelheti a Samsung új VR kütyüjét, a Gear VR-t. Az egyetlen probléma ezzel, hogy a cucc annyira jól sikerült, hogy az ember ki se akar jönni belőle.

A szemeinkkel nyilván csak azt látjuk, amit az eszköz mutat, egy jó fülhallgató pedig teljesen kizárja a külső zajokat. Ez abból a szempontból persze kiváló, hogy elmerülhetünk a virtuális valóságban, de vészhelyzet esetén (vagy a dühös asszony szidalmaira) nem nagyon tudunk reagálni. Mivel a Gear VR a telefonunkkal lesz összekötve, a Samsung gondolt egyet, és beépítette annak egyes funkcióit a virtuális térbe.

A látóterünk perifériás részén felbukkan egy apró telefon ikon, ami fel sem tűnik, ha nem akarunk odanézni, viszont ha arra fordítjuk a fejünket, akkor figyelmeztet, ha hívnak minket, vagy ha üzenetet kaptunk. Ha szeretnénk, teljesen ignorálhatjuk, de ha akarjuk, akkor láthatjuk a bejövő hívásokat, üzeneteket. Annyira okos az eszköz, hogyha arra fordítjuk a fejünket, ahol az ikon lebeg, akkor az szétválik és kirajzolja a hívó/üzenetküldő képét is.

Az opciót persze ki lehet kapcsolni, de ha nem szeretnénk teljesen kizárni a külvilágot, és mégis a maximumot szeretnénk kihozni az élményből, akkor ez egy remek megoldás. A Polygon írója szerint az ikon annyira periférián van, hogy simán elnézhetünk mellette, és csak akkor vesszük észre, ha akarjuk.

Egy meglehetősen hatásos módszer a VR térben való elmerülés egyik legnagyobb veszélyének elhárítására. Ti mit gondoltok erről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)