Hirdetés

Futurisztikus traffipaxra hasonlít a Samsung új VR-eszköze

|

A Project Beyonddal arra tesznek kísérletet, hogy a virtuális valóságot ne csak játék közben élvezhessük.

Hirdetés

Felkapott téma lett manapság a virtuális valóság, a nagy érdeklődéstől övezett Oculus Rift mellett ott van például a Sony Project Morpheusa is. A Samsung által kitalált Gear VR eléggé eltér versenytársaitól, főleg mobilitása miatt, és mivel a kijelző egy már meglévő mobileszközt használ, így árban is jóval a versenytársak alatt tud maradni. A Samsung úgy tűnik, eltérő utakon jár a VR-eszközükre való tartalomgyártásban is.

Az Oculus Rift eddigi bemutatói főleg játékok (vagy azokra nagyon hasonlító demók) voltak, és a Project Morpheus kapcsán is az egyik legfontosabb feature a PlayStation 4 támogatása volt. Ezzel szemben a Samsung már a Gear VR bejelentésekor is kilátásba helyezte a való világból származó tartalmak szolgáltatását.

 

És hogy hogyan fognak filmeket, vagy mondjuk színházi előadásokat élvezhetővé tenni egy VR-szemüvegen? Ennek nyilván csak akkor van értelme, ha a nézőpontunk nincs megkötve a hogyományos kamerák látószöge miatt. Nos, erre szolgál a Project Beyond nevű eszköz, aminek az lesz a célja, hogy a Gear VR számára rögzítsen majd álló- és mozgóképet.

 

A Beyond egyelőre abszolút kísérleti fázisban van, sőt, még az sem biztos, hogy valaha kereskedelmi forgalomba kerül. Ha érdekel titeket a Project Beyond belső szerkezete, vagy hogy hogyan is néz ki a kütyü akció közben, mindenképpen olvassátok el a PC World összefoglalóját.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)