Hirdetés

Samsung UHPC: premier májusban

|

A Samsung szerdán bejelentette, hogy Q1 nevű ultra hordozható PC-jének (UHPC) világpremierjét májusra időzíti.

Az új számítógép a Microsoft és az Intel által közösen kidolgozott Origami platformra épül, amely az idei hannoveri CeBIT kiállítás egyik újdonsága, s egyben slágertémája is volt. A Q1 először a Samsung hazai piacán, Dél-Koreában mutatkozik be, ahol május 1-jétől lesz kapható 1264 dollárnak megfelelő összegért (kb. 276 ezer forint). Ez nagyjából megfelel a Samsung által korábban közölt 1000 eurós árnak, ám kilóg az UHPC-k Microsoft által jósolt 500 és 1000 dollár közé eső ártartományából. A készülék még májusban piacra kerül az Egyesült Államokban, Európában, a Független Államok Közösségben és Kínában is, ám a konkrét árakat még nem hoztak nyilvánosságra.
A Samsung azt reméli, hogy az első 12 hónapban 100 ezer darab Q1-et értékesíthet a dél-koreai piacon, míg világszinten ennek háromszorosát reméli eladni ugyanennyi idő alatt.
A Windows XP operációs rendszer Tablet PC változatát futtató Origami PC-ket a noteszgépek és a PDA-k (tenyérgépek) közötti piaci űr betöltésére szánják a hardvergyártók. A Samsung Q1 például 7 hüvelykes LCD-kijelzővel rendelkezik, méretét tekintve pedig körülbelül fele akkora, mint egy laptop (22,7 x 13,9 x 2,6 cm), és könnyebb is annál, mindössze 779 gramm. Belsejében 900 megahertzes Intel Celeron M processzort, 512 megabájt memóriát és 40 gigabájtos merevlemezt találunk. Vezetékes és vezeték nélküli hálózatokhoz is képes kapcsolódni, Bluetooth-kompatibilis, és Compact Flash kártyák fogadására is felkészítették.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)