Hirdetés

SCUM - kikerültek a játékból a náci tetoválások

|

A fejlesztők gyorsan intézkedtek, a Devolver pedig bocsánatot kért a játékosoktól

Hirdetés

Elég nagy népszerűségnek örvend Steamen a SCUM nevű túlélős játék, amit egyelőre korai hozzáférésen keresztül lehet játszani. Viszont a játékosok találtak néhány olyan szimbólumot a karaktereken, amelyek elég nagy felháborodást kavartak.

Hirdetés

Egy Reddit-felhasználó vette észre, hogy a játékhoz elérhető SCUM Supporter Pack segítségével olyan tetoválásokat rakhatunk karakterünkre, amelyek a nácikhoz köthetőek. Egészen pontosan a 14-es és a 88-as szám, valamint a koponyás vaskereszt verte ki a biztosítékot néhány játékosnál.

A szimbólumokat azóta már eltávolították a játékból, de a Croteam egyik munkatársa szerint ha kiszednek minden olyat, ami sérti valakinek az érzéseit, akkor a végén teljesen üres lesz a játék.

A Devolver Digital szerint a tetoválás csak abban segített, hogy jobban bemutathassák a börtönkultúra részét képező elemeket, de egyetértenek azzal, hogy nem kellett volna belerakni ezt a játékba. Végül pedig bocsánatot kért a kiadó, illetve a Gamepires is.

Szerintetek jól kezelték a dolgot a srácok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)