Hirdetés

Sea of Thieves - lesznek mikrotranzakciók, de nem kell megijedni

|

Mivel egy meglehetősen nagy csapat által karbantartott szolgáltatás lesz a Sea of Thieves, a Rare kénytelen valamilyen extra monetizációt bevezetni. Ettől függetlenül a megoldásuk elég barátságosnak hangzik.

Hirdetés

A Sea of Thieves fejlesztői első körben az alapjátékot akarják tartalmassá és stabillá tenni. A cél, hogy március 20-ra egy teljes és szórakoztató kalandot kapjon mindenki. Utána jönnek majd a nagyobb tartalmi csomagok, de azok mind ingyenesek lesznek.

Hirdetés

A Rare elmondta, hogy eszük ágában sincs fizetős DLC-kkel megosztani a közösséget, így minden megjelenés utáni komoly kiegészítés ingyenes lesz. Ettől függetlenül extra bevételre szükség lesz a játék fenntartásához, így mikrotranzakciók befognak kerülni 1-2 hónappal a megjelenés után.

"Elkezdtük keresni azt a megoldást, ami passzolna a Sea of Thieves-hez. Azok, akik szeretni fogják a játékunkat, hónapokig hobbiszinten nyomják majd, és örömmel áldoznának némi extrát az élményre, mire költhetnének? Azt kikötöttük, hogy minden ilyen extra csak más cucc lesz, ami nem befolyásolja a fejlődést, nem ad erőt a karakternek. Ezzel együtt mindenki tudni fogja, hogy mit kap, és célzottan vásárolhat majd." 

Tehát a lootládák kilőve. Mi maradt? Kisállatok. A játékosok vehetnek majd mókás állatokat a karaktereikhez. Ezek a szőrmókok nem kínálnak semmilyen játékmechanikai extrát, csak haverkodni és szórakozni lehet velük.

"Mókás lesz mindenkinek, azoknak is, akik megvették, meg azoknak is, akiknek csak a környezetükben lesznek. Ha veszel például egy majmot, akkor azt kézbe foghatod, mint bármi mást. És más is kézbe foghatja. Végül azt is szeretnénk megoldani, hogy ki lehessen lőni őt egy ágyúból. Nem esne bántódása természetesen, és visszatalálna a gazdájához, de ez is csak egy extra poén lenne, amit a vásárlók játszhatnának vele."

Hogy peteket lehet-e majd szerezni a mikrotranzakciós üzleten kívül, arra picit ködös választ kaptunk. 

"Lesz rá lehetőség, hogy másképp is beszerezd őket, de nem fogjuk azt mondani, hogy 'megszerezhetsz mindent csak játékkal' aztán lesz vagy 60 000 óra mire ténylegesen megkapod, amit akarsz. Lesz rá esély, hogy szerencsével előbb-utóbb megszerezd a mikrotranzakciós cuccok egy részét, de ha valami specifikus dolgot akarsz, akkor azt meg kell majd venned."

Azért ez a megoldás így nem hangzik nagyon borzasztónak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)