Hirdetés

Sega - új jövőkép, sok utcára tett dolgozóval

|

Leépítésekbe, átszervezésekbe kezd a Sega, amely leginkább az amerikai divíziót érinti. Online PC-s és mobilis jövőkép szedi áldozatait.

Hirdetés

A vállalat egy közleményben adott róla hírt, hogy a folyamatos átszervezésük részeként 300 alkalmazott vonul önkéntes nyugdíjba, amely tulajdonképpen a leépítés finomabb változata. Általában akkor alkalmazzák ezt a módszert a cégek, ha elbocsájtásokra számítanak és azt szeretnék, hogy csökkenjen az érintett dolgozók száma.

A leginkább érintett részleg a Sega of America, amelynek San Francisco-i irodája Dél-Kaliforniába költözik és ez egyúttal azt hozza magával, hogy február kilencedike és március vége között legalább 120 állás szűnik meg. A jelenlegi álláspont szerint az amerikai divízió videojátékos terveit és a Sonic Boom sorozatot nem érinti az átszervezés. Az elsődleges cél természetesen az üzleti hatékonyság és a nyereség növelése, amelyet a digitális játékok, az okostelefonos és online PC-s címek növekvő területében látják megvalósulni. Egyelőre nem világos, hogy a Sega of Europe is érintett-e az átszervezésekben, de már többen is utánakérdeztek, várjuk a választ.

A Sega a közelmúltban olyan játékokat adott ki, mint az Alien: Isolation, a Football Manager 2015, a Company of Heroes 2: Ardennes Assault, a jövőben pedig többek között jön tőlük a Total War: Attila, a Total War: Arena, a Total War Battles: Kingdoms, egy új Football Manager és a Yakuza 5. A cég február 12-én adja ki a harmadik negyedéves pénzügyi eredményeit, akkor többet is megtudunk majd a háttérről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)