Hirdetés

Alien játékok tűntek el nyomtalanul a Steamről

|

A napokban váratlanul két Alien játék is nyom nélkül eltűnt a Steam adatbázisából. Mi történhetett, talán bajban van a Sega?

Hirdetés

Az előző évet Alien játékok szempontjából abszolút a Creative Assembly által fejlesztett Alien: Isolation dominálta, hiszen sikeresen kombinálta a klasszikus Alien hangulatot a modern horror ötletekkel. Azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy a Sega már korábban két másik játékkal is igyekezett hasznot húzni a birtokolt Alien jogokból, melyek most rejtélyes módon el is tűntek a Steam kínálatából.

Az Aliens: Colonial Marines és a néhány évvel ezelőtti Aliens vs. Predator is lekerült a Steamről az előző év utolsó napjain, ami könnyen jelentheti azt, hogy a Sega már nem tudhatja magáénak a jogokat. Ettől függetlenül a játékokat azért szerencsére (a Colonial Marines esetében talán inkább sajnos) még be lehet szerezni olyan szolgáltatásokon keresztül, mint a Green Man Gaming vagy az Amazon.

 

Érdekes módon ez a változás sem a tavalyi Alien: Isolationt, sem pedig az Aliens vs. Predator Classic 2000-et nem érinti. Egyébként nem az Alien sorozat az egyetlen, amit pár játékkal megrövidítettek, olyan licenszhez kötött játékok is eltűntek, mint pl. az Activision Marveles témájú játékai, arról nem is beszélve, hogy ők nemrég a True Crime jogait is elvesztették.

 

Ebből kiindulva könnyen előfordulhat, hogy lejártak a licenszeket biztosító szerződések, de amíg a szóban forgó cégek nem reagálnak, addig sajnos csak találgathatunk. Ti mit gondoltok, mi történhetett?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)