Hirdetés

Sem a Demon's Souls, sem a Final Fantasy XVI nem jelenik meg PC-re

|

Bár a PlayStation 5 Showcase során mindkét játéknál szerepelt a platform, azóta kiderült, hogy csak hibáról van szó.

Hirdetés

Mindig is erős volt a PlayStation konzolok exkluzív-felhozatala, és a Sonynak ez mindvégig bejött, úgyhogy a továbbiakban is számíthatunk arra, hogy ha jön is egy PS5-re szánt játék PC-re, csak jelentős késéssel, mint a Horizon Zero Dawn vagy a Death Stranding. Ezért is volt meglepő, amikor a tegnapi PlayStation 5 előadás során sok játéknál felbukkant, hogy számítógépekre is érkezik, sőt, volt, aminél egyéb konzolokat emlegettek.

Hirdetés

A Final Fantasy XVI volt az egyetlen olyan játék, aminek videóját PC-n rögzítették PS5-ös környezetet emulálva (a többihez PS5-öt használtak), majd a trailer végén megjelent az üzenet, hogy a Square Enix újdonsága PC-re is kapható lesz. Kissé gyanús volt, hogy a kiadó saját felületein végig csak a PS5-ről kommunikált, majd a Gematsu-nak válaszul kijelentette, hogy egyelőre nem tud információval szolgálni más platformokra készülő változatokról. Egy iparági elemző, Piers Harding-Rolls úgy értesült, PC-re leghamarabb a megjelenés után 6 hónappal, Xboxra pedig egy évvel később jöhet.

A Demon's Souls esetében még elkeserítőbb a helyzet, az ugyanis a műsorban látottakkal ellentétben sem PC-re, sem más konzolokra nem jelenik meg, csak PS5-re. Ez annyiban nem meglepő, hogy a franchise a Sony tulajdona, a Bluepoint pedig főleg exkluzívokat gyárt. Reménykedhetünk abban, hogy az exkluzivitás ideiglenes - nem lenne rossz, ha a PC-s soulslike-rajongók is megnézhetnék, mivel robbant be a köztudatba a FromSoftware.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)