Hirdetés

Shadow Complex - Minden idők legsikeresebb XBLA játéka

|

Alig egy hét alatt döntött rekordot az Orson Scott Card regénye által ihletett oldalra scrollozós akciójáték.

Hirdetés

Orson Scott Card a kortárs sci-fi írók közül az egyik legismertebbnek számít a GSO látogatói körében, lévén a szóban forgó úriember egyik legnépszerűbb teljes játékunk, az Advent Rising munkálataiba is besegített.



A hírneves író ismét az Advent Rising egykori fejlesztőivel dolgozott együtt. A GlyphX romjain alapult Chair Entertainment Xbox Live Arcade (letölthető) játékokra szakosodott, amelyekhez az Epic harmadik generációs Unreal motorját használja fel. A srácok nagy rajongói Orson Scott Cardnak, ugyanis tőlük várható majd az Ender's Game (Végjáték) adaptáció is. Jelenleg azonban a Shadow Complex elsöprő sikerének örvendeznek együtt a technológiát szolgáltató és a munkát felügyelő Epic, valamint a Microsoft vezetőségével, ugyanis játékuk már a megjelenése hetében a legtöbbször letöltött XBLA játékká vált. Már több, mint 200 000 ember döntött úgy, hogy megéri pénzt költenie a kikapcsolódás ezen formájára.



A Shadow Complex egyébként Orson Scott Card 2006-os Empire, valamint a megjelenés előtt álló Hidden Empire című regényei közötti hézagot hivatott áthidalni. Műfaját tekintve oldalra scrollozós platformer, a játékmenetet pedig bevallottan a régi Metroidok legjobb tulajdonságait megőrizve igyekeztek tökéletesre csiszolni. Az Empire sorozat egyébként az Amerikai Egyesült Államok modern polgárháborújának fiktív történetét meséli el, így értelemszerűen a játékot is ebbe a környezetbe helyezték. A főszereplő egy hátizsákos turista, bizonyos Jason Flemming, aki barátnőjével egy barlangrendszert feltárva bukkan a fennálló rezsim megdöntésére készülő szervezet földalatti bázisára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)