Hirdetés

Shadowbane - még mindig él!

|

Nemrégiben beszámoltunk arról, hogy május elsején örökre kikapcsolásra kerülnek a Shadowbane szerverei. Nos, nem így történt.

Hirdetés

S mindezt örömmel mondom, hiszen egy érdekes, innovatív MMO-ról van szó, nem egy tucat-gagyi termékről. Shadowbane - végleg vége című cikkünkben már elköszöntünk a programtól, de akkor sem a kiadó, sem mi nem számoltunk a közösség erejével. Az pedig - ha más nem - hozzásegítette a játékot egy kis extra időhöz.

Az történt, hogy a nagyon erőteljes felhasználói bázis követelni kezdte, hogy egy ilyen játék igazán megérdemelne egy méltó végjátékot - egy olyan speciális eseményt, amely valóban megkoronázza a játék több, mint hat évét. Ehhez viszont időre van szükség. Ahogy az egyik fejlesztő, Xanther fogalmazott: "A közösség támogatása és rajongása miatt a Shadowbane életét július 1-ig meghosszabbítottuk, így a közösség tagjai megfelelően játszhatnak majd a játékkal annak utolsó napjaiban. Ezzel együtt mi, fejlesztők is mindent megteszünk, hogy azok az utolsó napok különlegesek és a lehető legélvezetesebbek legyenek!"

S ez még mind semmi: úgy néz ki, hogy az extra idő extra lehetőséget is ad a játéknak - ugyanis így talán lesz arra is opció, hogy más cég átvegye a Shadowbanet. A pletykák szerint az Aeria Games, amely több, ingyenes MMO-t is futatt saját twitterén olyan játékosok véleményét kereste, akik el tudnák nekik mondani, mennyire érné meg átvenni a Shadowbanet. Egyelőre még nem tudni, a valóságban lesz-e új kiadója a programnak, de az tény, hogy még él, és keresik a lehetőséget a további működéshez - ami sokkal dicséretesebb, mint kikapcsolni a szervereket. Legrosszabb esetben a rajongóknak még majdnem két hónapjuk van, hogy elbúcsúzzanak kedvencüktől. Jobb esetben pedig majd megírjuk (amint megtudtuk), ki vette át a játékot. Én ez utóbbinak szurkolok!

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)