Hirdetés

Shoppe Keep - akarsz lenni boltos egy RPG játékban?

|

Bár gyakran csak a haszontalan zsákmányunkat eladni térünk be az RPG-világok boltosaihoz, a Shoppe Keepben fordul a kocka és mi kerülünk a pult mögé.

Hirdetés

Korábban néhány játékban már kipróbálhattuk, milyen is egy tipikus RPG-világban boltosnak lenni, akinél a hős kalandorok beszerzik a felszerelésüket (a Recettear például egész érdekes volt ebben  a témában), de a Shoppe Keep talán minden eddiginél részletesebb élménnyé válhat.

A boltos-szimulátort egyetlen srác, Arvydas Žemaitis készíti, így egyelőre csupán egy korai hozzáférésű verziót próbálhatunk ki. Viszont már ebben is elég sok érdekes feladat és lehetőség vár minket. A boltunk elég üres a kezdetekkor, csupán három állványunk van, amire kitehetjük a portékánkat, ami eleinte valószínűleg csak az egész olcsónak számító varázsitalokból fog állni. Idővel persze rengeteg új asztalt, polcot és állványt szerezhetünk be, amikre kiállíthatjuk az időközben rendelt árukat, viszont arra figyelnünk kell, hogy olyan árat lőjünk be a páncéloknak és fegyvereknek, ami elég profitot hoz, de nem riasztja el a kalandozókat.

Persze nem lenne igazán hiteles a boltos-élmény, ha csak néznénk, ahogy dől a lé, így lesz bőven tennivalónk, ha sikeresek akarunk lenni a Shoppe Keepben. Például fel kell söpörnünk a koszt, amit a boltunkba betérő kalandozók hordanak be, ráadásul a különböző állványainkat is meg kell javítanunk időről időre. A vásárlóink között egyébként varázslók és harcosok is akadnak majd, így érdemes odafigyelni, hogy ne csak nehéz páncélokkal töltsük ki a kínálatunkat, hanem akadjon egy-két cucc a varázshasználóknak is. Persze nem ússzuk meg a boltosdit problémás vevők nélkül sem, alkalmanként betérnek majd tolvajok és barbárok is, akik szerint a legjobb ötlet mindent szétverni a boltunkban.

A Shoppe Keep persze arra biztat minket, hogy ne hagyjuk magunkat, hanem nyugodtan nyírjuk ki ezeket a bajkeverőket, amihez nem csak a hű kardunk áll rendelkezésre, hanem egy menő villámcsapás varázslat is, ami után csak egy csontváz marad azokból, akik megpróbáltak fizetés nélkül távozni. Igazi RPG-hez illően szinteket is léphetünk, aminek hála új képességekre tehetünk szert, például jobb kereskedőként magasabb árakat is le tudunk nyomni a vásárlóink torkán. Bár a játék már most elég szórakoztatónak tűnik, a fejlesztő azt ígéri, később még több feature-rel bővíti majd, így például mi magunk is craftolhatunk eladható cuccokat, valamint a saját lakásunkat is berendezhetjük.

Szerintetek mi kellene még a játékba, hogy hosszú órákig is érdekes maradjon?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)