Hirdetés

Mégis elkészülhet a Kojima-féle Silent Hills PS5-re egy reboot mellett

|

Több forrás is azt állítja, hogy a Sony megpróbálja kibékíteni a Konamit és Kojimát, hogy a legendás videojátéktervező alkotásával éleszthessék fel a szériát.

Hirdetés

Az utóbbi időkben egyre több pletyka érkezik arról, hogy a Konami végre-valahára előkotorja a fiók mélyéről a Silent Hill franchise-t, sőt egyes értesülések szerint egyszerre két játékon is folyhatnak a munkálatok. Most két, viszonylag megbízható, egymástól független forrás állítja azt, hogy bizony az egyik cím nem lesz más, mint a Kojima által elkezdett Silent Hills. 

Hirdetés

Az Aesthetic Gamer és a Rely on Horror is megerősítette, hogy két cím is készül a Sony gondozásában, melyek közül az egy egy soft-reboot lesz, és az eredeti játékokért is felelős Keiichiro Toyama vezeti a munkálatokat, míg a szintén Silent Hill veterán Masihiro Ito felel a dizájnért. Ez már önmagában izgalmas, hiszen két olyan alkotóról beszélünk, akik ott voltak a széria születésénél, viszont a második projekt talán még ennél is több meglepetést tartogat. 

Ez nem más ugyanis, mint a híres Silent Hills, melyet Hideo Kojima kezdett el készíteni, de elkaszálták, miután a tervező és a Konami összebalhézott; mementóként a kiadott P. T. demó őrzi, hogy milyen lehetett volna. Úgy néz ki, hogy a Sony nagyon szeretné, hogy a rajongók által azóta is követelt játék az egyik húzócím legyen a PS5-re, így felvállalták a moderátori szerepet a kiadó és Kojima között. A cél az, hogy egy Until Dawnhoz hasonló, sztorira épülő kaland készüljön el, ami a következő generációs konzol VR eszközeit is kihasználhatja. 

Egyelőre még mindig pletyka szinten érdemes kezelni az infókat, de egyre több jel mutat arra, hogy Kojima visszatérhet a Silent Hill szériához, hiszen nemrég egy új bejelentés hírét szellőztette meg, illetve Norman Reedus is arra utalt, hogy dolgoznak még együtt a híres játéktervezővel. Mivel a színész játszotta volna a Silent Hills főszerepét, így nem kizárt, hogy visszatér, ha feléled a projekt.

Ti melyik játéknak örülnétek inkább?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)