Hirdetés

Skullcandy füles tesztek - három kategóriát próbáltunk ki

|

Kipróbáltuk és bemutatjuk a Skullcandy új gamer fejhallgatóit, a stílusos SLYR-t, PLYR1-et és PLYR2-t.

Hirdetés

Amikor szóba kerülnek a gamer fejhallgatók, talán nem a Skullcandy az első gyártó, akinek neve beugrik. Őket inkább menő „utcai” fülesekről ismerjük, melyek minőségében, hangzásában eddig még nem csalódtunk. 2011-ben egyesült a Skullcandy és az 1994-ben alapított, ultra-prémium gaming fejhallgatóiról ismert Astro Gaming, e két erő egyesülésének az eredménye a Skullcandy Gaming fejhallgató család, melynek három tagját, a SLYR-t, a PLYR1-et és a PLYR2-t próbáltuk most ki (mindhármat megvásárolhatjátok ide kattintva). 

SLYR

Már az első pillanatban kiderült, hogy a Skullcandy a gamerek számára is tökéletes választás. Már csak azért is, mert SLYR nem csak PC-vel és Mac-kel kompatibilis, hanem gyakorlatilag minden modern videojátékos eszközzel: Xbox 360-nal és One-nal, PlayStation 3-mal és 4-gyel, de még a kézikonzolokkal és okoskészülékekkel is.

Egy füles esetében persze a hangminőség az egyik legfontosabb, amire már alapvetően a Skullcandy neve is garancia. A basszusok és magas hangok nem torzulnak, és úgy tekerhetjük fel a hangerőt, hogy környezetünk ebből semmit nem érzékel. A játék mellett a zenehallgatás is élvezhető, a mikrofonja pedig szintén magas minőségű, így játékostársaink is tisztán hallanak minket.

A headset talán nagynak tűnhet, de használata meglepően kényelmes. Nem nehéz, rugalmas, könnyű felvenni, a fülre simuló rész pedig nem bőrből, hanem szivacsból van, így nem kell a nedvességet törölgetni róla, miután nyáron, a negyven fokban játszottunk vele. Elég nagy helyet hagytak, hogy ne nyomja a fület, ezért gyakorlatilag bármennyit játszunk, viselése nem válik zavaróvá.

A füleshez tartozó távirányító amilyen kompakt, olyan sok lehetőséget kínál. A hangerő mellett a mikrofon hangerejét is állíthatjuk (vagy el is némíthatjuk), kapcsolgathatunk különböző hangprofilok között, hogy megtaláljuk azt, ami épp az adott játékhoz, dalhoz a legjobban illik. Természetesen maga a headset is vezetékes, viszont a vezeték elég hosszú ahhoz, hogy a nappali másik végében lévő konzolhoz csatlakoztassuk, és ne kelljen közelebb húzni a fotelt, kanapét, miegymást. USB és jack csatlakozó egyaránt található rajta, eszköztől függ, melyeket kell épp használnunk.

A SLYR nem csak magas minősége, de kedvező ára miatt is jó választás azoknak, akik hosszú távra keresnek megbízható fülest. Bátran merjük ajánlani mindenkinek.

PLYR2

Sok játékos még mindig arra esküszik, hogy ha játékhoz vásárol egy perifériát, annak mindenképp vezetékesnek kell lennie. Ki a reakcióidő, ki a kényelem miatt, ki azért, mert nem akarja, hogy az eszköz épp a legfontosabb, legizgalmasabb pillanatban merüljön le. Az utóbbi időkben viszont egyre több a minőségi vezeték nélküli füles, aminél gyakorlatilag érzékelhetetlen a vezetékes fejhallgatók és ezek közti különbség, és ilyen a PLYR2 is.

Kezdjük a külsővel: a dizájn nyilván inkább ízlés dolga, de ha már virtuális csataterekhez és élet-halál harcokhoz keresünk társat, akkor érdemes megfontolni a pszichikai hadviselést is... a Skullcandy gamer vonaláról pedig sugárzik egyfajta kellemesen fenyegető, rosszul leplezett agresszivitás. Ennek ellenére nem tűnik „divatfülesnek”, mert egyszerre extrém és komoly, kiállásában prémium kategóriás.

Árát megdobja a drótnélküli kiszerelés, bár jó kérdés, hogy ez mennyire fontos manapság a játékosoknak – a drótnélküliségnek ugyanis elsősorban nem a fent említett dolgok az előnyei vagy hátrányai. PS3 és Xbox 360 esetén (amit a PLYR2 alapból támogat) ez remek dolog, de az új generáció számára már a kontrollerbe is csatlakoztatható a füles, így kicsit csökken a wireless funkció értéke. Ha azonban filmet is néznénk a PLYR2-vel, akkor máris egy csapásra visszaszerzi előnyét. Érdemes tehát ezt is mérlegelni.

A hangminőség remek, a három EQ előbeállítás valamelyike jó eséllyel mindenkinek megfelel majd, a beszélgetés során viszont kissé ingadozó teljesítményt nyújt a mikrofon. Ötletes viszont a fizikai irányítás, jópofa hogy a felcsapott mikrofon automatikusan lenémul, illetve a külső szabályzóval gyorsan, egyszerűen hangolható a játék és a chat hangereje. Hosszabb játékmenet esetén is kényelmes marad, jó eséllyel le se merül – a gyártó szerint négy óra töltéssel akár 14 órát is bír.

PLYR1

A PLYR2 nagy testvére, a PLYR1 később jött (az, hogy miért így, fordítva nevezték el őket, rejtély), és érezhető a különbség. Sokaknak már a PLYR2 is elég, azonban aki a maximumot akarja, de nem barátja a vezetkékeknek, a PLYR1-gyel lesz teljesen elégedett; ez az egyik legjobb vezeték nélküli gamer füles a piacon, ráadásul árban is legyőzi vetélytársait.

A digitális Dolby 7.1-es hangzás tényleg elképesztő: akármilyen hangot is hallunk, szinte mindig meg tudjuk mondani, pontosan milyen irányból jött, ami mint tudjuk, multiplayer FPS-eknél nagyon jól jön. A SLYR-hez hasonlóan itt is megtaláljuk a három szokásos beállítást, amik közül kiválaszthatjuk, az adott játékhoz épp melyik passzol a legjobban. Váltani egyszerűen, a headseten lévő kapcsolóval tudunk, és szintén itt kapott helyet az a szabályzó, amivel beállíthatjuk az egyensúlyt a beszédhang és a játékok hangja között. A mikrofon hasonlóan jól funkcionál, a beszédhang tiszta, a háttérzajt remekül kiszűri, és akár a PLYR2-nél, itt is elnémul, ha felhajtjuk.

A dobozban a füles mellett található bázis egyrészt töltőként és tartóként szolgál, másrészt csatlakoztathatunk hozzá többek között egy 3.5mm-es jack kábelt is, melyen keresztül más eszközeinkről továbbítatunk hangokat, zenét. PC mellett PlayStation konzolokkal és Xboxokkal is működik, viszont akinek korábbi Xbox One kontrollere van, csak egy adapterrel tudja használni.

A keményített műanyag külső erős, de nem szorítja fejünkre a fülest, a fülpárnák tökéletesen illeszkednek, kényelmesek, és maga a headset is dizájnos, nem utolsósorban pedig könnyű. Aki teheti, a PLYR2 helyett inkább ezt válassza, érezhetően jobb élményt kap – de mint írtuk, azért a PLYR 2 is az élmezőnyben versenyez.

A Skullcandy gamer fejhallgató felhozatalának három tagja abszolút pozitív csalódás számunkra, az Astro Gaming elcsábítása a Skullcandy egyik legjobb döntése volt, reméljük folytatódik ez a tendencia.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)