Hirdetés

Sok fejfájástól kímél meg a PlayStation 5 új funkciója

|

Mostantól jelez a Sony új generációs konzolja, ha egy játék régebbi verzióját indítod el.

Hirdetés

Kellemes meglepetés volt, hogy az eddigi gyakorlattal ellentétben, mind a Microsoft, mind a Sony lehetővé tette bizonyos játékok esetében - ha külsős címről volt szó, akkor azok kiadóival összefogva - pluszköltség nélkül élvezhessük a generációváltás előnyeit.

Az elméletben remekül működő kezdeményezés kivitelezése azonban korántsem tökéletes, PlayStation 5-ön össze is zavart számos felhasználót, akiknek nem volt egyértelmű, hogy az adott cross gen címnek (például a Call of Duty: Black Ops Cold Warnak) épp melyik változatát installálták. A válaszra pedig rendszerint csak a menükben turkálva lehetett rábukkanni.

Hirdetés

Az ilyen helyzeteket szeretné megelőzni a Sony a jövőben, ezért bevezetett egy új funkciót; innentől fogva, amikor elindítjuk egy PS5-ös játék előző generációs kiadását - mindegy, hogy véletlenül, vagy szándékosan - a konzol a tudtunkra adja, hogy mire készülünk, és felkínálja a lehetőséget, hogy átváltsunk az újabb verzióra. Egy kis finomhangolás persze még nem árt, mert nem minden esetben ugrik fel az értesítés, mint ahogy arról a Kotaku újságírója is beszámolt.

Xbox Series X|S konzolokon hasonló veszély nem fenyeget senkit, a Microsoft megoldása az ingyen frissülő játékoknak automatikusan azt a verzióját telepíti, amelyiket az adott platformra optimalizálták.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)