Hirdetés

Sok játékod van Steamen? Biztosan nem annyi, mint ennek a felhasználónak

|

Létezik egy olyan játékos, akinek több mint 25 ezer cím sorakozik a steames gyűjteményében.

Hirdetés

A Steam Beta Client update legutóbbi patch note-jából kiderült, hogy létezik egy olyan felhasználója a Valve platformjának, akik szinte hihetetlen méretű játékgyűjteménye van, a profilhoz több mint 25 ezer címet rendeltek hozzá. Többféle teória is létezik annak kapcsán, ki is lehet az illető.

Magában a patch leírásában egyébként az szerepel, hogy sikerrel javítottak egy hibát, ami 25 ezer körüli, vagy afeletti játékkal rendelkező usereknél lépett fel. Valószínűleg igazi tömeg lélegzett most fel a hír hallatán, de szarkazmus helyett most inkább nézzük, hogy is lehet valakinek ennyi játéka.

Hirdetés

Sergiy Galyonkin, a Steam Spy alapítója úgy számolt 2017-ben, hogy a steames játékára mediánja nagyjából 6 dollárra tehető, de így is 150 ezer dollárról, vagyis 45 millió forintról beszélünk, ha nagyjából be szeretnénk lőni, mennyibe is kerülhet 25 ezer játék. És nyilván ez a számítás is eléggé hasraütésszerű.

Mivel egy évben 8760 óra van (ahogy erre a Kotaku is rámutatott), úgy is durván hosszú ideig lefoglalna egy embert egy ekkora gyűjtemény, ha minden egyes játékba csak egy óra erejéig kukkantana bele, evés és alvás nélkül is több évbe telne végigmenni a kollekción.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


2011-ben a Valve egy olyan nyereményjátékot hirdetett, ahol a győztesek megkapták az összes akkor elérhető steames játékot, a leglogikusabb megoldásnak tehát az tűnik, hogy így lehetett szert tenni egy ekkora gyűjteményre. Felmerül lehetőségként a press account is, vagyis gyakorlatilag az az opció, hogy egy nagy nemzetközi magazin egyetlen közös profilt használ, minden újságíró itt váltja be a játékait, ugyanakkor még a kicsinek cseppet sem mondható Kotaku céges profilja sincs a 25 ezres játékszám közelében.

Végezetül pedig ott van az az opció is, hogy maga Gabe Newell rendelkezik egy olyan profillal, amin élesítve van a létező összes játék. Szerintetek mi a megoldás?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)