Hirdetés

Sokkal súlyosabb a film kalózkodás mértéke

|

A filmipar képviselői rá szeretnék ébreszteni a világot, mekkora kárt okoz nekik a kalózkodás. Most azonban egy friss tanulmány a vártnál sokkal súlyosabb eredményeket hozott a felszínre, aminek hatására a nagyobb stúdiók vezetői egyelőre inkább úgy döntöttek, mégsem szeretnék nyilvánosságra hozni a károkról szóló valódi információkat. Az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) két évvel ezelőtt fogott hozzá egy átfogó tanulmány elkészítésébe annak reményében, hogy rávilágíthatnak a kalózkodás mögött rejtőző óriási kártékony hatásokra. A tanulmány tavaly készült el, s kiderült, hogy az Egyesült Államok területén az MPAA szövetségébe tartozó filmstúdiók 6,1 milliárd dollár veszteésge szenvedtek el, ami nagyjából 75%-kal több, mint amennyit korábban az elemzők jósoltak. A fenti horribilis összegbe nem csak az elveszett jegyeladásokat, hanem az el nem adott DVD-k árát is beleszámolták. Az idei jelentésnek a napokban kellene megjelennie, ám a jelek szerint erre egyelőre nem kerül sor. Az MPAA szóvivője szerint az előzetes adatok nem egyeznek a stúdiók által prognosztizáltakkal, s egyelőre még nem született megállapodás arról, hogy az adatokat milyen formában kellene nyilvánosságra hozni. Az egyik tábor szerint a valós helyzet megismerése elrettentő hatással lenne az emberekre, ami esetleg arra késztetne bizonyos társadalmi rétegeket, hogy változtassanak a moziba járási, vagy DVD vásárlási szokásaikon. Mások szerint azonban a helyzet csak tovább romlana, hiszen a tőkebefektetők elpártolnának a filmstúdióktól. A jelek szerint tehát a kalózkodás tovább gyűrűzik és erősebb, mint valaha, pedig az elllene folytatott harc is folyamatos, újabbnál újabb eszközöket vetnek be a megfékezésére.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)