Hirdetés

SOMA - jön a biztonságos mód

|

Xbox One-on és PC-n holnaptól a SOMA egy új, kevésbé feszült módját is kipróbálhatjuk, ezt az élményt pedig jövő februárban kapják meg a PlayStation 4-es játékosok.

Hirdetés

Ahogy azt korábban bejelentette a Frictional Games csapata, a SOMA december 1-jén megjelenő Xbox One-os változatában debütál az úgynevezett Safe Mode. Ebben a játékbeli ellenfelek nem támadnak ránk, így kevésbé stresszes környezetben élhetjük át a sztorit, viszont egyelőre nem minden platformon.

Hirdetés

Az xboxos változatba már a rajtra beépítették a feature-t, a PC-s verzió pedig szintén holnap kapja meg az új lehetőséget, a PlayStation 4-es kiadás viszont két hónapos lemaradásban lesz, ott csak februárban érkezik meg a funkció a jelenlegi tervek szerint. A SOMA alkotói egyébként a kapcsolódó blogposztban elárulták azt is, hogy az eredeti megjelenéskor is tervezték egy hasonló mód beépítését, ám érzésük szerint akkor összezavarta volna a játékosokat a könnyítés lehetősége.

A Frictional szerint nem lett volna egyszerű eldönteni, milyen élménynek is szánták eredetileg a vízalatti bázison játszódó kalandot, utólag viszont egyértelművé vált, hogy az emberek vágynak a halál veszélyétől mentes végigjátszásra is. A sok konkrét visszajelzés mellett egy mod is megjelent a SOMA-hoz, ami szinte tétlenné tette az ellenfeleket, ehhez képest viszont az eredeti alkotók csak átprogramozták a mesterséges intelligenciájukat. Így elmondásuk szerint a fejtörők és a történet érintetlen marad, a lopakodástól megkímélik az erre nem vágyó játékosokat, de reményeik szerint ettől még félelmetes marad a játék.

Szerintetek jól döntöttek a könnyebb mód beépítésével?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)