Hirdetés

Sonic Mania - itt is gondokat okoz a Denuvo

|

Az új DLC másolásvédelme jelentős lassulásokkal teszi tönkre a játékosok élményét.

Hirdetés

A Denuvo már korábban is okozott néhány kellemetlen problémát más játékoknál, most pedig a szupergyors sün tempóját is visszavetette a másolásvédelmi technológia.

Hirdetés

A Denuvo már a Sonic Mania tavalyi megjelenése óta a játék részét képezte, az új letölthető tartalom azonban a rendszer egy új verzióját ültette a programba. Egy neves cracker, Voksi megfigyelései szerint van egy "ravasz" a Denuvo mostani verziójában, ami bekapcsolódik akkor, ha egy konkrét menüt megnyitunk a játékban. Ekkor a játékot egy jelentős lassulás terheli, ami az eredeti példánnyal rendelkező játékosokat sem kíméli.

Konkrétan arról van szó, hogyha az egyik harci menü legaljára lapozunk miközben a friss DLC is telepítve van, onnantól gyakorlatilag lassított üzemmódban "élvezhetjük" Sonic kalandját. Számos Steam felhasználó is jelezte már a problémát vagy ahhoz hasonló tüneteket. Voksi szerint mindez azzal magyarázható, hogy a Denuvo olyankor veszett adatírásba kezd, egészen addig, amíg a játékot be nem zárjuk.

A korrektség jegyében azért érdemes megjegyezni, hogy a lassulást nem közvetlenül maga a Denuvo okozza, hanem a másolásvédelmi rendszer hibás beágyazása a játék DLC-jébe. Mindenesetre a "virágbolti" verzió játékosai már gond nélkül nyúzhatják a kiegészítőt, az eredeti példányokkal rendelkezőknek azonban még várniuk kell a foltozásra. Nem jó helyzet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)