Hirdetés

Sony: az indie fejlesztők "az ipar Steven Spielbergjei"

|

Az SCE America főnöke, Jack Tretton szerint nem a nagy kiadók viszik előre a játékipart és nem is ők a legjobbak.

Hirdetés

Jack Tretton a CNN Money-nak adott interjújában elmondta, hogy az indie fejlesztők a játékipar igazi szupersztárjai.

A Sony amerikai első embere kijelentette, hogy a zseniális független fejlesztők mentették meg a játékipart egy középszerű jövőtől. Az elmúlt évtizedben a legnagyobb félelme az volt, hogy hatalmas kiadók sorra gyártják a slágerjátékaikat, de semmi mást. Szerencsére nem ez történt.

"A független fejlesztőknek és a kisebb stúdióknak köszönhetően az ipar Steven Spielbergjei egy-két emberes csapatokból, egyetemi projektekből kerülnek ki, ahol valakinek van egy elképesztően kreatív ötlete, ami mögött lehet, hogy nem áll 100 millió dolláros büdzsé és nem egy 300 emberes csapat csiszolgatja, de mégis egyszerűen zseniális." - mondta Tretton.

Olyan játékokra gondol itt, mint a Minecraft, vagy a Braid, amik nevet adtak Markus "Notch" Perssonnak és Jonathan Blow-nak. Tretton szerint mindenkinek nagyon jót tesznek azok az indie fejlesztésű játékok, amik egy kicsit kilógnak abból a meglehetősen szűk körből, amiben a hatalmas kiadók operálnak.

A Sony nyilatkozata természetesen nem sok embert lep meg, az E3 2013-as Sony konferencián is egy nagyobbacska szelet az független fejlesztőkről szólt és arról, hogy PlayStation 4 milyen fejlesztőbarát megoldásokkal várja a kreatív ötleteket. 

Van kedvenc indie játékotok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)