Hirdetés

Életműdíjat kap a PlayStation atyja

|

A Sony Computer Entertainment volt ügyvezetője, Ken Kutaragi munkásságát a GDC Awards-on köszöni meg a szakma. Neki minden játékos hálás lehet.

Hirdetés

A március 19-én megrendezésre kerülő GDC Awards 2014-en Ken Kutaragi egy életműdíjat vehet át, a PlayStation családért és az egész játékvilágért végzett munkájáért.

"A PlayStation mára egy mindenki által ismert branddé vált, aminek a neve egyet jelent minden idők legjobb játékélményével. A sikerét és a hosszú élettartamát annak az ügyességnek, technikai tudásnak és kemény munkának köszönheti, ami Kutaragi úr, a PlayStation atyja vezette csapatot jellemezte az évek során" - nyilatkozta Meggan Scavio, a GDC vezetője.

Kutaragi egyszerű mérnökként kezdte a Sonynál és kitartóan emelkedett fel az évek során egészen az ügyvezetői székig. Az első komolyabb játékvilágbeli sikere az SNES hangcsipje volt, majd mikor a Sony és a Nintendo elkezdtek eltávolodni egymástól, már, mint a Sony vezető mérnöke, fontos szerepet töltött be az első PlayStation megalkotásánál. Később a PlayStation 2 fejlesztésénél is ott volt, ami a mai napig a világ legjobban fogyó konzolja, és a maga 155 milliós eladásával a PlayStation 100 milliós sikerét is túlszárnyalta.

Később, a PlayStation 3 promóciójánál elég nagyot esett a játékosok szemében. Amikor az E3-on megjelent az elég komoly árfekvésű, de legalább limitált számban elérhető konzol, akkor azt találta mondani, hogy a játékosok szerezzenek maguknak egy másodállást, ha meg akarják venni. Ez egy elég komoly visszalépés volt számára és a cégének is, de azóta a PlayStation 3 visszaküzdötte magát, ezt a szerencsétlen megjegyzést pedig a múlt jótékony homálya fedi.

 

Kutaragi  jelenleg a Cyber AI Entertainment internetszolgáltatónál elnök-vezérigazgató posztot tölt be.

A díjat a PlayStation 4 vezető tervezője, Mark Cerny adja majd át Kutaraginak a GDC 2014-en.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)