Hirdetés

Úgy tűnik, a Sony nem támogatja tovább a FIFA-t

|

A japán cég egyébként is találna más helyet a nem kevés szponzori pénznek, de a közelmúlt korrupciós botrányai jelenthették az utolsó lökést a döntés meghozatalában.

Hirdetés

Nemrég hallhattunk róla, hogy a Sony - akármennyire is jól fogy a PlayStation 4 - a mobilos ágazatuk várakozásoknál rosszabb teljesítménye miatt nem zárt valami fényes pénzügyi évet. Ez is közrejátszhatott abban a döntésben, hogy a Sony nem siet, hogy megújítsa az év végén lejáró szponzori megállapodását a FIFA-val.

Ezzel az Emirates légitársaság után újabb nagy szponzort veszíthetne el a labdarúgó szövetség, ahogy a Coca Cola is csalódottságát fejezte ki a katari és az orosz VB kapcsán kirobbant korrupciós botrányok miatt. A nyolc éves együttműködés 222 millió font értékű (ami nagyjából 85 milliárd forintnak felel meg) támogatást jelentett a FIFA-nak.

 

Így érthető, hogy a szervezet szóvivője azt nyilatkozta, hogy tény, hogy a jelenlegi megállapodás lejárt december 31-ével, viszont jelenleg is tárgyalnak a Sonyval. Sajtóértesülések szerint a japán cég inkább belső szerkezeti reformok befejezésére fordítaná az így felszabaduló pénzt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)