Hirdetés

Ezért nem tudta a Sony levédetni a Let's Play nevet

|

Merész lépésre határozta el magát a Sony, de végül nem sikerült levédetni a játékvilág egyik legnépszerűbb ötletét. Kiderült, hogy miért.

Hirdetés

A Sony a PlayStation 4-gyel aratott sikerszériája után most egy elég meredek dologgal próbálkozott, mikor megkísérelte levédetni a Let's Playek fogalmát. A játékostársadalom meglehetősen felháborodott az egészen és kíváncsian vártuk, mikor derülnek ki részletek a bizottság döntésével kapcsolatban. Eddig csak annyit tudtunk, hogy visszadobták a kérelmet, most arra is fény derült, hogy miért.

Az Egyesült Államok szabadalmakkal és védjegyekkel foglalkozó szervezete nyilatkozatuk szerint azért nem fogadta el a kérelmet, mert kísértetiesen hasonlít a már bejegyzett "LP Let'z Play"-re. A teljes válaszban leírják, hogy a két védjegy nem csak névben, de a kínált szolgáltatásban is nagyon hasonlít egymásra.

A két védjegynek nem kell teljesen megegyeznie ahhoz, hogy elutasítsák a bejegyzési kérelmet, mert már ennyi hasonlóság mentén is könnyen össze lehet keverni a kettőt, ezért is hozták meg ezt a döntést. Persze ez nem jelenti azt, hogy ezzel vége is, mert ha a Sony esetleg 6 hónapon belül minden kifogásolt dolgot megvizsgál és javít, akkor újra megpróbálkozhat a bejegyzéssel.

Ti mit gondoltok, mi a célja a Sony-nak ezzel a védjeggyel?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)