Hirdetés

2019 legjobban várt PlayStation 4 játékai

|

Idén hatalmasat taroltak a PlayStation 4 exkluzív címei, nézzük meg, hogy a Sony milyen játékokkal igyekszik fenntartani ezt a lendületet jövőre.

Hirdetés

Gyakran elhangzik, hogy elsősorban az exkluzív címek minősége miatt érdemes PlayStation platformokra beruházni és míg nem feltétlen akarjuk erőltetni ezt az általánosítást, tagadhatatlanul bivalyerős évet zárt a Sony, ami a saját termést illeti.

Hirdetés

Elég csak megnézni, hogy már most hány díjat zsebelt be a franchise-t zseniálisan megújító God of War, de ezen kívül ott vannak még olyan kiemelkedő címek, mint a Detroit: Become Human, a Marvel's Spider-Man vagy akár a Shadow of the Colossus remekül sikerült felújítása. Nem könnyű egy ilyen évet megismételni, de a Sony azért jövőre is betárazott pár ütősnek ígérkező címet, nézzük is meg, hogy mire figyelünk 2019-ben.

Days Gone

Fejlesztő: SIE Bend Studio
Kiadó: Sony
Műfaj: TPS, akció-kaland
Megjelenés: 2019. április 26.

Egy ideje az ipar már nem ontja magából megállás nélkül a zombis játékokat olyan mennyiségben, mint pár évvel ezelőtt, így talán most ismét van létjogosultsága egy komolyabb alkotásnak a műfajban, főleg ha az olyan minőségűnek ígérkezik, mint a Days Gone. Első ránézésre sokan hasonlították a The Last Of Us-hoz, de ha valóban lesz is hasonlóság, jó mintát választott a Bend Studio csapata.

Dreams

Fejlesztő: Media Molecule
Kiadó: Sony
Műfaj: sandbox
Megjelenés: 2019

A Media Molecule csapata mindig is igyekezett a játékos kreativitására helyezni a hangsúlyt, elég csak a LittleBigPlanet játékok részletes pályaszerkesztőire gondolni. Nagyon úgy néz ki, hogy a srácok következő játéka, a Dreams nem csak továbbviszi, de egyenesen csúcsra járatja ezt a filozófiát és minden korábbinál szabadabb kezet kaphatnak majd az alkotók.

Concrete Genie

Fejlesztő: PixelOps
Kiadó: Sony
Műfaj: kaland
Megjelenés: 2019 első fele

A Media Molecule-hoz hasonlóan a PixelOpus fejlesztői is úgy gondolták, hogy inkább a játékosokra bízzák az alkotást és csak egy erős alapot biztosítanak a Concrete Genie formájában. A játék főszereplője Ash, aki egy mágikus ecset segítségével szeretne újra életet lehelni szürke szülővárosába, kalandjaink során pedig nem csak dekorálnunk kell, hanem élőlényeket is festhetünk, akik személyiségét a mi ecsetvonásaink is befolyásolják majd.

The Last of Us Part II

Fejlesztő: Naughty Dog
Kiadó: Sony
Műfaj: TPS, akció-kaland
Megjelenés: még nem tudni, de nem kizárt a 2019

Sosem volt éppen nem kellően ajnározott stúdió a Naughty dog, de a 2013-as The Last of Us után véglegesen bebetonozták magukat a játékipar élvonalába, a játék elsöprő sikere után pedig nem is meglepő, hogy 2016-ban be is jelentették a folytatást, amit idén pedig egy lenyűgöző élő bemutató követett. Bár a megjelenési dátumot még mindig nem jelentették be, mi már nagyon-nagyon reménykedünk, hogy jövőre már a kezünkben lehet.

Ghost of Tsushima

Fejlesztő: Sucker Punch Productions
Kiadó: Sony
Műfaj: akció-kaland
Megjelenés: még nem tudni

A történelmi akciójátékok terén egyértelműen a cowboyok vitték a prímet az idei évben, jövőre viszont könnyen lehet, hogy mindenki szamurájkardot kér majd karácsonyra. A Sucker Punch stúdiójában készülő Ghost of Tsushima egy igen izgalmas keleti kalandnak ígérkezik, a srácok korábbi munkáiból kiindulva pedig bőven van okunk bizakodni, remélhetőleg még 2019-ben megkapjuk, de egyelőre semmi konkrétum nem hangzott el a megjelenést illetően.

Vane

Fejlesztő: Friend & Foe
Kiadó: Sony
Műfaj: kaland
Megjelenés: még nem tudni

Ha csak annyit árulunk el, hogy a Friend & Foe csapatában korábbi Shadow of the Colossus fejlesztők is vannak, akkor valószínűleg a legtöbb ember fejében azonnal kialakul egy kép, hogy nagyjából mire számíthat a Vane esetében. Ötletes fejtörők, igényes történet és olyan látvány, ami leginkább egy életre keltett festményként írható le. A csapat le sem tagadhatná a múltját, de ettől csak még jobban várjuk a srácok első munkáját.

The Pathless

Fejlesztő: Giant Squid Studios
Kiadó: Sony
Műfaj: kalandjáték
Megjelenés: 2019

A Giant Squid Studios 2016-os bemutatkozása, az Abzu egyértelműen a Journey nyomvonalain haladt, a srácok következő játéka pedig minden bizonnyal ezt a stílust fogja tovább vinni, azzal a különbséggel, hogy a The Pathless jóval lendületesebbnek tűnik, mint mélytengeri elődje. Ha a Vane megtetszett az előző trailer alapján, akkor erre is mindenképpen figyeljetek oda!

MediEvil

Fejlesztő: Other Ocean Interactive
Kiadó: Sony
Műfaj: hack and slash, akció-kaland
Megjelenés: 2019

Az eredeti MediEvil az első PlayStation egyik legikonikusabb játéka, így teljesen érthető, hogy a közönség tombolni kezdett, amikor a Sony hivatalosan is bejelentette a remake-et, a Crash Bandicoot és Spyro felújítások sikere után pedig már biztos, hogy eljött az ideje Sir Daniel Fortesque visszatérésének.

Nioh 2

Fejlesztő: Team Ninja
Kiadó: Sony, Koei Tecmo
Műfaj: hack and slash, masocore
Megjelenés: még nem tudni

A Team Ninja sikeresen meglovagolta a Dark Souls-sorozat által újra divatba hozott masocore játékok modern hullámát, az első rész fogadtatása után pedig egyértelmű volt, hogy jön a folytatás. A kérdés már csak az, hogy képes lesz-e a következő rész annyi újítást hozni, hogy versenyezni tudjon a konkurens Sekiróval? Ez legyen a legnagyobb bajunk egyébként, a kérdés költői.

Judgement

Fejlesztő: Sega CS1
Kiadó: Sega
Műfaj: akció-kaland
Megjelenés: 2019. nyár

A Yakuza hosszú ideje az egyik legsikeresebb sorozat Japánban és nem csak a számozott epizódok, de a spin-off játékok is nagy népszerűségnek örvendenek, a sorozat következő darabja pedig egy igen érdekes csavart vezet be. A Judgement szintén a japán alvilágban játszódik, viszont egy gengszter helyett ezúttal a törvény másik oldalára kell állnunk és egy nyomozó szerepében kell felkutatnunk egy sorozatgyilkost, aki  jakuzákra vadászik.

Death Stranding

Fejlesztő: Kojima Productions
Kiadó: Sony
Műfaj: ¯\_(ツ)_/¯
Megjelenés: még nem tudni

Ezt a játékot gyakorlatilag minden adandó alkalommal felírjuk a megjelenési kívánságlistára, mert a lelkünk mélyén ugyan mi is tudjuk, hogy kicsi az esélye, ennek ellenére reménykedünk, hogy jövőre már tényleg megtudunk valami konkrétat a projektről. Az eddigi trailerek után nem lettünk sokkal okosabbak a játékot illetően, viszont a Metal Gear Solid-sorozatból kiindulva bátran bízunk abban, hogy Kojima tudja mit csinál. Sajnos mi még nem.

Ez volt tehát a játéklista, amiért minden PS tulajdonos bízhat a minőségi felhozatalban. Ti melyik PlayStation 4 játékot várjátok a legjobban jövőre?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)