Hirdetés

PlayStation 4 - nem kell hozzá állandó internet és DRM

|

A PlayStation 4 használatához nem lesz szükségünk állandó internetkapcsolatra, valamint a használt játékok is vidáman fognak rajta futni.

Hirdetés

Legalábbis ezt állítja Shuhei Yoshida, a Sony Computer Entertainment Worldwide Studios elnöke, ami nem más, mint a Sony fejlesztőstúdióit felügyelő és irányító cég, úgyhogy ha valakinek, neki hihetünk.

Pár nappal ezelőtt merült fel, hogy nem csak az Xbox One, hanem a PlayStation 4 esetében is problémás lesz a használt játékok futtatása, de Yoshida szerint minden csak a kiadókon múlik majd, ők nem állnak a játékosok örömének útjába.

Az Xbox One esetében az is sokaknál kicsapta a biztosítékot, hogy korai pletykák szerint állandó internetkapcsolatot igényel majd a masina. Később kiderült, ez nem pontosan így van, de a használathoz 24 óránként "be kell lépnünk az internetbe". Yoshida szan azt is megsúgta, hogy nekik meg sem fordult a fejükben hasonló megoldás, mivel sok országban nincs erős internetkapcsolat.

Érdekes látni, hogyan alakul a PlayStation 4 vs Xbox One párharc: a Sony bemutatója után sokaknak szúrta a szemét, hogy nem láthatták magát a konzolt, a Microsoft erre rögtön megmutatta a magáét, ez viszont nem tetszett a játékosoknak. Ráadásul az Xbox One-nál a játékok helyett más funkciókat emeltek ki, ami miatt támadják őket, a PlayStation 4 gyártói azonban rögtön bevédték magukat. Az Xbox One bejelentés után megugrottak a Sony részvényei, ennek ellenére az előrendeléseknél az XO vezet a PS4-gyel szemben. Vajon ki lesz a végső győztes?

Reméljük többet is megtudhatunk mindkét konzolról az E3 2013-on, ami június 11-13. között fog zajlani, tartsatok velünk akkor is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)