Hirdetés

Életjeleket mutat az első PlayStation 4 emulátor

|

Egy vállalkozó szellemű fejlesztő nekilátott PS4 emulátort fejleszteni és habár játékok még nem futnak, igen fontos mérföldköveket sikerült már átlépni.

Hirdetés

A mai napig hatalmas közössége van az emulátoroknak és rengeteg tehetséges fejlesztő áll ezek mögött a szoftverek mögött, akik azonnal lecsapnak egy-egy újonnan megjelenő hardverre. Már most is vannak törekvések a jelenlegi platformok emulálására, most pedig a PlayStation 4 emulációban sikerült fontos mérföldkövet elérni.

Hirdetés

Az Orbital névre keresztelt emulátor fejlesztője, Alexandro Sanchez nemrég közzétett egy videót, amelyben bemutatja az emulátor jelenlegi állapotát. Nem túl látványos, de nem is ez a lényege, inkább más fejlesztők érdeklődését hivatott felkelteni, viszont abból a szempontból mindenképp említésre méltó, hogy a driverek és a fájlrendszer már most is betöltődnek, illetve már egy kisebb rendszeralkalmazást is el sikerült indítani.

Ezek a lépések azért lényegesek, mert az Orbital (ami egyébként a PS4 Orbis nevű operációs rendszeréről kapta a nevét) célkitűzése, hogy egy alacsonyszintű emulátor legyen, ami azt jelenti, hogy a hardver belső működését emulálja, ellentétben a magas szintű emulációval, ami csak a rendszer reakcióit próbálja helyesen leutánozni.

Emulátorok esetében gyakran felmerül, hogy ez csak a kalózkodást segíti elő és valószínűleg a Sony azonnal le fog csapni rá, viszont fontos tudni, hogy az Egyesült Államokban az emulátorokat a törvény védi: a szoftverek archiválásában fontos szerepet játszanak és a biztonsági másolatok készítése legális, innentől kezdve pedig a felhasználót terheli annak a felelőssége, hogy jogszerűen megszerzett szoftvereket használjon.

Kíváncsiak vagyunk, hogy mikor sikerül elindítani az első játékot ezen az emulátoron, hiszen ha a jelenlegi emulátorokból indulunk ki, később még akár nagyobb felbontásban vagy modokkal is játszhatnánk PS4-es címeket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)