Hirdetés

Komoly fejlesztéseket tervezhet a Sony a Remote Play kapcsán

|

Néhány PS4 tulajnak kiküldött kérdőív alapján a Sony olyan újdonságokat tervez a Remote Playjel, amelyek megvalósulásával kézikonzol szintű élményt kaphatunk.

Hirdetés

Igen hasznos funkció a  Remote Play, amely arra szolgál, hogy telefonunkkal irányítsuk a PlayStation 4-et és a konzolról PS Vitára vagy okos készülékekre streamelhessük játékainkat. Úgy néz ki, hogy a japán cég komolyabb terveket dédelget ezzel kapcsolatban, ami akár a Microsoft Project xCloudjával is versenyre kelhet.

Hirdetés

Egy Reddit-bejegyzésben olvasható, hogy egyelőre nem ismert szempontok alapján kiválasztott PS4 tulajoknak kérdőívet küldött ki a Sony. Ebben arról érdeklődik a gyártó, hogy milyen funkciókat látnának még szívesen a felhasználók a Remote Play lehetőségei között, a megszondáztatott javaslatok között pedig van néhány érdekes. A kérdésekből arra lehet következtetni, hogy rengeteg bővítési lehetőség felmerült a fejlesztőkben, amiket most szeretnének priorizálni.

Többek között felmerült az ötlet, hogy egyéb gyártók eszközeit is támogatná a Remote Play, így például Nintendo Switchen, Apple TV-n vagy Android TV-n is játszhatnánk a játékainkkal. Egy olyan DualShock kontrollerről is hallhattunk, amin lenne egy képernyő, hogy könnyebben játszhassunk út közben, ami már vészesen közel jár egy kézikonzol tervéhez.

A legkülönösebb kérdés az volt, hogy szeretnénk-e, ha internet nélkül is használható lenne a Remote Play, aminek működését egyelőre nem tudjuk elképzelni, hiszen a streaming alapja a megbízható internetkapcsolat. Azt nem tudjuk, hogy mennyire gondolja komolyan ezeket a fejlesztéseket a cég, vagy hogy mikor számíthatunk hivatalos információkra velük kapcsolatban, de ha sikerül megvalósítani mindet, akkor a Project xCloudot komolyan megszorongathatják. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)