Hirdetés

Sony Japan sajtókonferencia - íme minden egyben

|

Lezajlott a Sony mai, elsősorban Japánt érintő sajtókonferenciája, ami azért bőven tartogatott meglepetéseket a nyugati régiók játékosainak is.

Hirdetés

Tokióban került ma megrendezésre a Sony Computer Entertainment Japan konferenciája.

A Sony az októberben megjelenő újratervezett PlayStation Vita bemutatásával kezdte a sajtókonferenciáját, amely amellett, hogy sokkal színesebb (hat színben lesz elérhető), 20 százalékkal vékonyabb és 15 százalékkal könnyebb, mint az elődje volt, de többek között az akkumulátor üzemideje is megnőtt egy órával.

A cég a PlayStation 4 szigetországi megjelenésének bejelentésével folytatta (2014. február 22.), de nagy figyelmet szenteltek a PlayStation Vita TV leleplezésének is, amely lényegében egy otthoni konzol a PS Vita játékokhoz és később támogatja majd a Remote Play funkciót is.

Nem kellett sokáig várnunk a Sony exkluzív címeinek felbukkanására sem, hiszen megkaptuk a várva-várt Deep Down első részleteit és játékmenet videóját is (ami továbbra is PlayStation 4 exkluzív), bemutatták a Yakuza sorozat legújabb részét, a Yakuza Restorationt, amely kizárólag a PlayStation konzolcsalád gépeire érkezik.

Bár a PC-s Outlast alaposan ráijesztett a szerkesztőségre, Shinji Mikami legújabb horrorjátékát sem ajánljuk gyengébb idegzetű játékosoknak, legalábbis a The Evil Within legújabb trailere erről tanúskodik. Kevésbé ijesztő, mégis hasonlóan érdekes címet jelentett be a Lollipop Chainsaw kiadója: a Natural Doctrine első trailere egy fantasy-RPG-t hirdet, amely rendelkezik majd cross-play lehetőséggel is, de egyelőre még nem igazán tudjuk eldönteni róla, hogy mi fán terem. A Final Fantasy 14: A Realm Reborn várható tartalmáról viszont már van véleményünk, amit február 22-én a japánok is megtapasztalhatnak a PS4 megjelenésekor, ráadásul a PS3-as mentéseiket is tovább vihetik majd az új konzolra.

Nem csak a Lollipop Chainsaw kiadója, de a fejlesztőcsapata, a Goichi Suda által vezetett Grasshopper Manufacture is újabb játékkal jelentkezett, amely a GungHo Entertainment forgalmazásában jelenik majd meg 2014-ben és a Lily Bergamo címet kapta. Az alábbi teaser alapján Suda ismét őrültségre adta a fejét, ezúttal a PlayStation 4 bűvöletébe kerülve:

A Sony két további PS4-exkluzívról is lerántotta a leplet, így szóba került a Dynasty Warriors 8 neve is, amely odakint kezdőcímként debütál, ám arról nem nyilatkozott a vállalat, hogy másfelé mikor kaphat lokalizációt a játék. A másik nagy bejelentés a Guilty Gear Xrd -Sign- volt, amely a legendás Guilty Gear széria legújabb epizódjaként chell-shaded grafikával készül az Arc System Works műhelyében PlayStation 3-ra is. Lesz nekünk egy Phantom Breaker Overdrive nevű címünk is az 5pb csapat jóvoltából, de erről jelenleg mindösszesen ennyit tudunk elmondani.

Bejelentésre került egyébiránt két új PlayStation Vitás játék is: az egyik a Keiji Inafune kezei között formálódó Soul Sacrifice Delta - ez a már jól ismert szerepjáték felújított változata és 2014 márciusában várható -, míg a másik a legendás Phantasy Star sorozat PS Vitára szánt mellékszála, a Tri-Ace fejlesztésében készülő Phanasy Star Nova.

Új trailert kapott a PlayStation 4 kiterjesztett valóságot prezentáló játéka, a PlayRoom is, amelyhez csupán egy PlayStation Eye kamerára és egy DualShock 4 kontrollerre lesz szükségünk, és mehet a móka, valahogy így:

Végül, de nem utolsó sorban - egyelőre kizárólag Japánra korlátozva - megerősítésre került a Gran Turismo 6 PS3 bundle is, ami a Gran Turismo széria 15. évfordulójának alkalmából jelenik meg a szigetországban, limitált számban, december 25-én. Az alapjáték mellett a dizájnos csomag részét képezi egy 250 GB-os PlayStation 3 konzol és egy speciális füzet is.

Ez volt a Sony Computer Entertainment Japan konferenciájának összefoglalója, de a műsort teljes egészében végignézhetitek az alábbi videót elindítva, ha esetleg lemaradtatok volna róla.

Nektek mi a véleményetek, a Sony királysága jön?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)