Hirdetés

Többször éri hackertámadás a Sony-t, mint gondolnánk

|

Vannak azok az esetek, amikről mindenki tud: ilyen volt 2011-ben a PSN feltörése, vagy a karácsonyt beárnyékoló hackertámadás. Aztán vannak azok az esetek, amik a háttérben maradnak.

Hirdetés

A vállalat emlékezetében még élénken él a 2011-es hackertámadás élménye, amikor a PlayStation Network került masszív biztonsági botrányba. Ez nem csak a Sonynak, de az iparág minden szereplőjének és a játékosoknak is negatív példaként áll.

 

A játékipar folyamatosan kénytelen szembesülni esendőségével. Nem is olyan régen, karácsonykor  egyaránt az Xbox Live-t és a PSN-t is lekapcsolta a hírhedt Lizard Squad és ahogy Shuhei Yoshidától megtudjuk – ezek csak a látványos esetek. 

A Sony elnöke, Yoshida szerint ez egy végtelen macska-egér harc, ahol egyik fél sem nyugszik. Olyannyira nincs pihenés, hogy szó szerint minden napra jut egy hackertámadás – hol kisebb, hol nagyobb. Az is kiderült, hogy nem csak együtt dolgozik egy külön erre specializálódott vállalattal, de versenytársaival is tartják a kapcsolatot, ha hackertámadásokról van szó. 

Nem rég írtunk pont Phil Spencerről, a Microsoft Xboxért felelős fejéről aki az együttműködési folyamatot méltatta. Bízunk benne hogy tartós lesz ez a fajta kooperáció és talán valamikor valaha más területre is kiterjedhet. (Ki kérne egy kis cross-konzol multiplayert? Jó, jó, csak álmodozunk.)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)