Hirdetés

Igaza volt a Sony egyik fejesének a visszafelé kompatibilitás kapcsán?

|

Jim Ryan sokak tyúkszemére rálépett, amikor azt találta nyilatkozni, hogy szerinte a visszafelé kompatibilitás olyan funkció, amit bár sokan szeretnének, de kevesen használnának. A statisztikák azonban úgy tűnik őt támasztják alá.

Hirdetés

Marketing szempontból nem a legszerencsésebb dolog egy olyat benyilatkozni az E3 előtt, mint amilyet Jim Ryan rántott elő a kalapból a minap, még akkor sem, ha valóban úgy gondolja, hogy felesleges a visszafelé kompatibilitás PlayStation 4-en. A legújabb jelentés alapján azonban könnyen lehet, hogy nem teljesen volt légből kapott az állítása. 

Hirdetés

Az Xbox One tulajok egy folyamatosan bővülő kínálatból válogathatnak kedvükre az Xbox 360-as játékok közül, a Microsoft pedig még azt állította tavaly decemberben, hogy a jelenlegi generációs konzoljuk táborának közel fele használja ezt a funkciót. Az Ars Technica legfrissebb értesülései viszont nem ezt mutatják, ugyanis mélyen beleásták magukat az Xbox Live adatokba és azt találták, hogy az Xbox One forgalmának mindössze 1.5 százalékát generálták azok a felhasználók, akik valamilyen régebbi címre voltak kíváncsiak. Az 1.65 milliárd perces minta alapján egy játékos átlagosan mindössze 23.9 percet szánt visszafelé kompatibilis játékokra, míg a konzollal átlagosan 1.529 percet töltött el. 

A statisztikák alapján a Call of Duty: Black Ops a legnépszerűbb a régiek közül, minden ezer Xbox Live előfizetőből 3-4 játszik vele, noha rajta kívül semmilyen másik Xbox 360-as játék nem szerepel a száz legnépszerűbb Xbox One alkalmazások listáján. Tehát ezek alapján valóban úgy tűnhet, hogy a visszafelé kompatibilitás nem akkora siker, mint hittük, mindazonáltal fontos hozzátenni, hogy ez rengeteg mindentől függ és nem is hivatalos adatokról van szó, így ne vonjunk le messzemenő következtetéseket. Ti mennyit játszotok az előző Xbox masina felhozatalával Xbox One-on?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)