Hirdetés

Sosem találod ki, miért csúsznak a Valheim új tartalmai

|

A fejlesztő egy egészen szokatlan indokkal vonta vissza a 2021-re tett korábbi ígéreteit.

Hirdetés

A Valheim a tél egyik nagy meglepetése volt, az Iron Gate Studio vikinges túlélőmókájára már a korai hozzáférésben is több millióan fizettek be. A jelek szerint ráadásul azóta is jól fut a szekér: a fejlesztőt birtokló Embracer Group jelentése szerint már közel 7 millió példányt adtak el belőle.

Az Iron Gate még februárban árulta el, hogy 2021-re 4 nagyobb frissítéssel is számolnak a játékhoz, most azonban a Valheim Steam-oldalán közölték, hogy ebből már csak az elsőt, a főzési és építkezési lehetőségeket bővítő Hearth and Home-ot ígérik, valamikor a harmadik negyedév során.  

Hirdetés

A csúszásnak pedig olyan oka van, aminek sok fejlesztő örülne: a játék elsöprő sikere. Az Iron Gate szerint ugyanis a Valheim népszerűsége rengeteg megoldandó hiányosságot fedett fel, ami hónapokkal vetette vissza a munkát.

"Nem voltunk felkészülve ekkora játékosáradatra, ami ezernyi új problémára és bugra világított rá, melyeket sürgősen orvosolnunk kellett. Ezért eddig az volt a legfontosabb célunk, hogy a lehető legstabilabbá tegyük a jelenlegi élményt, így az új tartalmak háttérbe szorultak. Hogy világosan fogalmazzunk, egészen májusig nem tudtuk az összes erőforrásunkat a Hearth and Home-ra összpontosítani."

Az Iron Gate most azt ígéri, hogy a Hearth and Home harmadik negyedévre tervezett megjelenése után minden erejükkel az eredetileg negyedikként belengetett Mistlands-frissítésre koncentrálnak, ami új ellenfeleket, tárgyakat, bossokat és erőforrásokat kínál majd. Így viszont idén már biztosan nem kapjuk meg a harcra és a felfedezésre fókuszáló Cult of the Wolfot, és a hajózást feldobó Ships and the Sea-t sem.

Vigasztalásként villantottak négy képet a Hearth and Home-ból, rövid leírással részletezve, hogy pontosan milyen újdonságokra számíthatunk a csomagtól.

A frissítéssel sötétebb fából is készíthetünk tetőt és ablaknyílásokat, illetve konyhánkat is bővíthetjük fűszeres állvánnyal, hentesasztallal, fazekakkal és serpenyőkkel. Az Iron Gate ígérete szerint az étkezési rendszer is átalakul, nagyobb fókuszt kap az egészség és az állóképesség fokozása, a fogyasztott ételek pedig a harcban nyújtott teljesítményünket is befolyásolják majd, tehát a játékstílusunktól függően más étrend lesz optimális. Ennek érdekében 10 új recepttel bővül a felhozatal, kertünkbe pedig akár hagymát is ültethetünk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)