Hirdetés

South Park: The Fractured, but Whole - sehol nem cenzúrázták

|

Nem csak a hírhedten szigorú ausztráloknál ment át a korhatári besorolás tesztjén a South Park: Fractured, but Whole, hanem máshol sem kellett semmit kivágni a játékból.

Hirdetés

A sorozat indulása óta mindenki megszokhatta, hogy a South Park készítőinek bizony semmi sem szent. Ettől függetlenül a Stick of Truth egyes jelenetei nem mentek át a játékok korhatári besorolását végző egyes szervezeteknél és több helyen csak cenzúrázva jelenhetett meg a játék. A South Park: The Fractured, but Whole viszont vágatlanul kerülhet a polcokra a felnőtteknek szóló sztorielemek szaftos listája ellenére.

Hirdetés

Az első pozitív jel volt, hogy a videojátékokkal hírhedten szigorú Ausztráliában is bármilyen cenzúra nélkül kerülhetett a Ubisoft San Francisco játékára a 18+-os plecsni, majd a szintén elég vaskalapos európai hatóságok is mind áldásukat adták rá (Németország például a PEGI-től külön engedélyez). A South Park: The Fractured, but Whole egyik producere, Kimberly Weigend szerint viszont ez egyáltalán nem annak köszönhető, hogy szándékosan finomítottak volna a játék hangvételén vagy tartalmán, hiszen ez szembemenne a sorozat szellemiségével. Ehelyett szerintük a korhatári besorolást végző szervezetek mentalitásában állhatott be némi változás.

"Talán változnak az idők és nyitottabbak lettek. Talán látták az előző játék fogadtatását. Ami azt illeti, nem vagyunk benne biztosak, mi is volt az engedélyezés pontos oka, de örülünk, hogy mindenki ugyanazt az élményt kapja majd. Az első játék esetében elég szívás volt, hogy bizonyos országokban nem mutathattunk meg bizonyos dolgokat"

- mondta a producer.

Hogy mennyire hozza hűen a South Park humorát a Ubisoft San Francisco csapata, majd október közepén kiderül.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)