Hirdetés

South Park: The Stick of Truth - Matt Stone is megszólalt a cenzúra kapcsán

|

Matt Stone, a sorozat egyik készítője elmondta véleményét a The Stick of Truth európai verziójának cenzúrázásáról. Érdekes.

Hirdetés

Nagyjából mindenki egyetért abban, hogy fölösleges volt a Ubisoft cenzúrás hisztije, mert aki a South Park: The Stick of Truth-szal játszik, annak egy abortusz vagy egy anális szonda beültetése semmiség.

Matt Stone is nyilatkozott az ügyben: „Nem akartuk megváltoztatni a tartalmat, de a változtatás magát a játékot nem teszi tönkre - 40 másodpercről van szó. Amíg viccet tudtunk csinálni abból, hogy kivágatták velünk, nem volt probléma.”

Felmerült még egy érdekes kérdés, méghozzá az, hogy vajon a tabuk és a felnőtt témák máshogy jönnek-e át egy játékban, mint a TV-ben. Stone így válaszolt: „Az interaktivitás miatt van különbség. A filmekben és a sorozatokban nagyon könnyű morálisan megkérdőjelezhető dolgokat mutatni, mert megmutathatod a következményeket, a jutalmakat, de a játékokban oka van annak, hogy miért minden náci, zombi vagy alien - ezeknél elég egyértelműek a helyes morális döntések.”

„Persze vannak dolgok, amik miatt az emberek kényelmetlenül érzik magukat egy interaktív világban. Ugyanakkor amit a játékba raktunk, azt nagyon könnyen mutathattuk volna a TV-ben, főleg most.”

Nem tudjuk, meddig tart még ez a huza-vona, de lehet, hogy a Ubisoft megadja magát és egy patch-csel kiszedi a játékból a cenzúrát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)