Hirdetés

South Park: The Stick of Truth - ki és miért cenzúráz?

|

A South Park: The Stick of Truth cenzúrájával kapcsolatban újabb információk kerültek napvilágra. A PEGI-nek semmi köze hozzá.

Hirdetés

A South Park: The Stick of Truth-ban, ahogy a sorozatban már megszokhattuk, számíthatunk olyan jelenetekre, amikkel Trey Parkeren és Matt Stone-on kívül nem sok más ember merne kísérletezni. Igazából ezért szeretjük.

Az ember azt gondolná, hogy azzal a 18-as karikával lényegében minden el is van intézve, ugyanis a felnőtt gyomor mindent bevesz, de itt nem csak ez számít. A PEGI a tartalom alapján besorolja egy bizonyos kategóriába a játékot, nem cenzúráz, viszont egyes területeken a helyi törvényekre is figyelnie kell a készítőknek. Így lehet az, hogy a horogkeresztek és az egyéb hasonló szimbólumok Németországban nem kerülhettek bele a játékba.

A PEGI elmondta, hogy "semmilyen formában nem szerkesztette át a játékot", majd hozzátette, hogy a "PEGI-nek nincs joga arra, hogy cenzúrázzon videojátékokat és ezt soha nem is tették". Csak a fejlesztőknek és a kiadónak van erre lehetősége.

A Ubisoft tehát maga döntött úgy, hogy a South Park: The Stick of Truth-ból kiveszi azt az öt anális szondás és kettő abortuszos jelenetet és leírásokkal pótolja azokat. Ez pusztán egy marketingdöntés volt, amivel vagy egyetértünk, vagy nem.

Abból a szempontból érthető a döntés, hogy a Ubisoft azt szeretné, hogy minél több példányban fogyjon el a South Park: The Stick of Truth és ezért minél kevesebb embert szeretne felháborítani vele, ami - valljuk be - a South Park esetében elég valós probléma. Nem core tartalomról van szó, hanem egyenként 20 másodperces jelenetekről, amiktől nem lesz kevesebb maga a játék, csak kettővel kevesebb abortuszt kell végignéznünk az életünk során.

A játék egyelőre embargó alatt van, úgyhogy további részleteket arról, hogy mennyire is zavaró valójában a cenzúra, majd a South Park: The Stick of Truth tesztünkben mondhatunk többet.

Szerintetek ez nagy probléma?  

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)