Hirdetés

Space Invaders - Retro a köbön

|

Szép estét mindenkinek! Odakint a mínuszok repkednek, idebent viszont a retró űrhajók. Az utóbbi szerintem jobb.

Hirdetés

Az originál Space Invaders-t ugye senkinek nem kell bemutatnom. Nem is azért, mert naponta játszik vele (bár mától ez lehet megváltozik), hanem mert történelmi tanulmányaink során, valahol a két nagy olajválság mellett okított bennünket eme csodáról a kedves pedagógus. Ekkor látott ugyan is napvilágot először, kezdetben csak arcade játéktermi gépeken, majd később szinte az összes platformra átterjedt, s népszerűsége mind a mai napig töretlen. Egy kiemelkedően hiteles másával is sikerült összefutnom a Játéközön.hu-n a minap, és a fiatalabbak kedvéért gondoltam adok neki egy esélyt itt a flash játék ajánlóban. A készítő is felhívja a figyelmünket, hogy ez csak egy ügyes másolat, és semmilyen jogi következménynek nem kíván a Space Invaders miatt alanya lenni. Mi mindenesetre gyorsan kattintsunk a "Rendben, nem jelentelek fel" gombra, hogy az nyilak és a Space billentyűkkel szitává lőjük az egész űrbéli bagázst, retrósan, átszellemülve.

 

spaceinvaders.jpg
 

Még meleg, úgyhogy gyorsan "egyétek" a Scriball-t. Mostanság jött a flash játékok terén divatba, hogy a pálya alapvető vonásait megrajzolásával próbálnak minket izgalomba hozni. Példálóznék is a Line Rider-el, de mai második ajánlatunk is ennek a kutyának a kölyke, igaz az apjuk nem közös. Mert itt nem rajzolhatunk végtelen lejtőket, hanem csak egy rövid "cérnaszál" áll rendelkezésünkre, amit az egerünk mozgatásával navigálhatunk. Olyan, mint ha a Snake-kígyó hátán kellene a sárga golyót a zöldhöz juttatni, közben párszor a bal gombbal kattintva, vertikális mozgásra is ösztönözni színes bogyónkat. A Scriball mellé pályaszerkesztőt is kapunk, így a játéknak csak a képzeletünk szabhat határt. 
 
scriball.jpg
 
 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)