Hirdetés

Spider-Man: Web of Shadows - a 2013/08-as GameStar teljes játéka

|

Az augusztusi GameStar augusztus 22-én, csütörtökön érkezik hozzátok rengeteg friss címmel és Spider-Man: Web of Shadows teljes játékkal. Pókemberkedünk kicsit.

Hirdetés

Pókember nem mai csirke, először 1962-ben bukkant fel az Amazing Fantasy 15. számában, és rögtön újított is: a tinik addig mindössze mellékkarakterként, a főszereplő segítőjeként jelentek meg a képregényekben, Peter Parker viszont maga volt a hős. Ráadásul bárki könnyen azonosulhatott vele, hiszen olyan hétköznapi problémákkal is meg kellett küzdenie, mint az iskola, a szerelem, így nem csoda, hogy az egyik legnépszerűbb Marvel szuperhőssé vált. No meg jó humora van, az is igaz.

Az évek során rengeteg rajzfilm, film, képregény és játék foglalkozott a radioaktív pók csípésétől szuperhőssé váló srác történetével, ezen művek egyik képviselője a Spider-Man: Web of Shadows is. A Treyarch és Activision gondozásában megjelent játék egyes feltételezések szerint a 2007-es Pókember 3. mozifilm folytatásának tekinthető, ám hivatalos megerősítés azóta sem érkezett ezzel kapcsolatban.

A Web of Shadows-ban Pókembernek nem lesz túl könnyű dolga, ugyanis visszatér egyik legveszélyesebb ellenfele, a Szimbióta (tudjátok, az a ragacsos fekete trutyi, ami gazdatesteket száll meg), aki/ami egész New Yorkot saját képére szeretné formálni. Ha mindez nem lenne elég, a Fekete Macska és Mary Jane is megnehezíti hősünk lelki életét, ráadásul rengeteg Marvel karakter köszön be, például Luke Cage, Wolverine, Electro, a Vezér, Rhino, Venom, a Keselyű, vagy a S.H.I.E.L.D. tagjai - adott helyzettől függően támogató, vagy támadó szerepkörben.

És éppen itt jön be a Web of Shadows erőssége: ne csak egy szimpla külsőnézetes akciójátékra gondoljatok, hanem egy izgalmas sztorira is, aminek végkimenetele döntéseink alapján változik. A rengeteg bunyón kívül ugyanis különböző pontokon saját belátásunk szerint haladhatunk tovább, jó, vagy gonosz érdekeket szem előtt tartva, így többféle befejezés is lehetséges. Az pedig már csak hab a tortán, hogy az egész játékban kedvünkre váltogathatunk a klasszikus, illetve a fekete jelmez között, attól függően, hogy a lazább, vagy agresszívebb harcstílust részesítjük-e előnyben. Erre is kihatással lehetünk egyébként, a küldetések teljesítése után ugyanis tapasztalati pontokat kapunk, melyeket a különböző támadások és képességek fejlesztésére költhetünk, külön a klasszikus és a fekete gúnya esetében. Nem is hangzik olyan rosszul, igaz?

Ahogy Pókember, úgy a Spider-Man: Web of Shadows sem mai darab: 2008-ban jelent meg, viszont ennek is megvannak a maga előnyei, mint például barátságos és közkedvelt gépigénye. A játék indításához elég egy Pentium 4 2.8 GHz/Athlon 2800+ proci, 1GB RAM (illetve 1,5GB Win Vista esetén), 256MB-os videó kártya, valamint 6,6GB szabad hely a vinyón. A játékot Win XP-n, Win 7-en, sőt Win 8-on is teszteltük, szóval senkinél nem lesz probléma, ha a megfelelő konfigurációval és illesztőprogramokkal rendelkezik. Az viszont megeshet, hogy a telepítő nem teszi ki Asztalunkra a parancsikont, de aggodalomra semmi ok: a Spider-Man Launcher.exe nevű fájlt a megadott telepítési útvonal/image/pc mappán belül találjátok.

Bevallom, kiskorom óta Pókember rajongó vagyok, talán ezért is tetszik nekem ennyire a Web of Shadows, de azért lássuk be, hogy a hálóhintázás még mindig zseniális élmény, hát még a régi ismerős arcok felbukkanása. Ehhez vegyük még hozzá, hogy a Fekete Macska olyan egzotikus orgánumon szólal meg, mellyel Tricia Helfer kisasszony büszkélkedhet, aki nem más, mint a Battlestar Galactica sorozat Hatosa, a játék pedig Beethoven - Holdfényszonáta című művével kezdődik, ami sok jót nem ígér, de remek alaphangulatot teremt (ez hallható a launch trailerben is). Lényeg a lényeg, mindenképp próbáljátok ki, érdemes. Ja nem, a lényeg, hogy a nagy erő nagy felelősséggel jár, de ettől függetlenül tényleg érdemes kipróbálni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)