Hirdetés

Szándékosan rontotta el játékát a Spintires fejlesztője?

|

Míg mások alapvetően azon dolgoznak, hogy a játékaikat játszhatatlanná tévő bugokat kiirtsák, a Spintires alkotója kénytelen volt szándékosan berakni játékába egy azt játszhatatlanná tevő programhibát.

Hirdetés

A Spintires talán sokak számára meglepetésként lett siker, de a szovjet járgányokkal való offroad vezetést egész élvezetes kihívássá tette, hogy elakadhattunk a sárban és hogy az üzemanyagszintre is figyelni kellett rengeteg más kihívás mellett. Sajnos jóval a játék megjelenése után egy furcsa hibával kellett szembenéznie a rajongóknak.

Mint kiderült, a fagyásokat okozó, a játékot használhatatlanná tévő bugot a játék orosz fejlesztője, a munkát egyedül végző Pavel Zagrebelnyj volt kénytelen elrejteni a kódban. Ugyanis elmondása szerint a Spintires brit kiadója, az Oovee és közte egy komolyabb vita alakult ki, nagyrészt azért, mert nem fizették ki az orosz szakembert, később pedig megvonták a játék steames fájljainak frissítési jogát is. Így nem csak régről maradt bugokat nem tud többé kijavítani, hanem a korábban a kódba beépített időzített bomba is aktiválódott, amit direkt ezért helyezett el Zagrebelnyj, hogy ezzel megegyezésre kényszerítse a kiadót.

A vita pontos részletei, így az ügy állása is titkos, viszont a rajongók készítettek egy nemhivatalos patchet, amivel kiiktathatják a fejlesztő időzített bombáját. Ezt itt megtalálhatjátok, ha esetleg még nálatok is fennállna a probléma.

Mit gondoltok, sikerül majd megoldani a nézeteltérést? Mi reméljük.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)