Hirdetés

Splinter Cell - James Bond és retro sci-fi hős lehetett volna Sam Fisher

|

Milyen lehetett volna mindenki kedvenc lopakodós sorozata? A Ubisoft most először beszélt a Splinter Cell meglehetősen bajos indulásáról és a kezdeti koncepciókról.

Hirdetés

A Splinter Cell: Blacklist sok újdonságot hozott a sorozatba és az új irányvonal mellett igyekezett a klasszikus játékmenet rajongóit is megtartani. De milyen lehetett volna a sorozat, ha nem Tom Clancy nevével pörgették volna ki?

Bár a franchise hatalmas siker volt a megjelenésekor, Sam Fishernek elég rögös útja volt, amíg sikerült belopakodnia a piacra. A Ubisoft Montreal vezetője, Yannis Mallat egy interjúban most először beszélt arról, hogy milyen nehéz is volt igazából a Splinter Cell indulása.

A játék először egy a The Drift nevű koncepcióként született meg a Ubisoft New York stúdiójában. Egy 70-es évekbeli retro hangulatú, jövőben játszódó sci-fi lett volna belőle, ami repülő járműveket, a játékosra reagáló NPC-ket és olyan hangzatos funkciókat ígért, mint az egyszerre több ellenségre való célzás. Elég jól hangzik, nem?

Sajnos akkoriban ez még nem pörgött annyira, mint manapság, ezért elvetették a projektet, de nem felejtkeztek el róla, ezért megpróbálta a koncepciót átalakítani egy James Bond játékká, hogy "lenyűgözzék vele a jogbirtokosokat". Ez sem sikerült és a Splinter Cellt jegelték, ráadásul a New York-i stúdiót is bezárták, átköltöztetve a fejlesztők nagy részét Montrealba.

Aztán jött 2000. A Ubi megvette a Red Storm Entertainmentet, akiknél ott pihentek a Tom Clancys jogok és sok évnyi Unreal Engine tapasztalat. A UNY maradéka elkezdte mindezt összegyúrni egy játékba, egyre több kémes kütyüvel és játékelemmel együtt és így született meg végül a Splinter Cell.

Ti jobban örültetek volna egy sci-fi, vagy James Bond-játéknak, vagy boldogok vagytok azzal, ahogy a Splinter Cell alakult

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)