Hirdetés

Spock búcsúja, GTA 5 PC csúszás és a legundorítóbb troll - mi történt a héten?

|

Nem úsztuk meg ezt a hetet sem veszteségek nélkül, és a játékipar sem feltétlenül nekünk kedvezett, de azért akad pár kellemes téma is a GameStar heti szubjektív összefoglalójában. Kattintani nem kell félnetek jó lesz.

Hirdetés

Nem feltétlenül a játékos témákkal kezdeném most a sort, mert Leonard Nimoy halálhíre minket is nagyon megrázott, és hát nem is az ebben a megindító, hogy 83 évesen eltávozik közülünk valaki, mert azért erre lehetett számítani, hanem hogy utolsó üzenete, és a Star Trek Online-ban történő búcsúztatása milyen szép befejezést adott emlékezetes életének. 

És azért dicsőség az élőknek is, a CineStar közreműködésével közvetített Oscar 2015 óriási siker volt a GSO-n, több tízezren néztétek meg a kapcsolódó híreket és az összefoglalót, ez is csak bizonyította, hogy egy gamer nem csak gamer, van még sok érdekes téma, amiben egy húron pendülünk. És talán abban is egyetérthetünk, hogy a GTA 5 PC már egy olyan szitokszó, amit a nagyon csúszós helyzetekre használ a népi köznyelv. Mert már megint csúszik. Már majdnem utolérte a csúszások számával a Raven's Cryt. Persze szépek az új GTA 5 képek, jópofák az új cuccok, és kicsit vicces az azonnali megjelenésért indított petíció, de azért ez már tényleg abszurd helyzet. Csináltunk is egy mesejátékot az alábbi GameStar Hype műsorban EndreMannal, nézzétek meg (persze a többi hír és érdekesség miatt is érdemes):

Bizony, jól látjátok, volt egy nagyon sikeres The Order 1886 GameNight is, és ha már farkasemberekre vadászunk, akkor gyorsan ajánlanám még a The Order 1886 GameStart műsorunkat is, egész héten bandukoltunk Londonban, hogy dicső lovagként segítsük a népet. Egyébként szívünk szerint a trolloktól is megszabadítanánk örömest a világot (még szerencse, hogy van erre egy játék, de sajnos nem túl komoly), mert pl. ez a történet szerintünk már durva. Ahogy a folytatása is. Kinyílik az ember zsebében a golyószóró, komolyan.

Na de vissza a játékipar csodáihoz. Szóval lehet bírálni a The Order-t (ahogy azt mi is tettük), de az legalább megjelent, ellentétben például a DriveClub sokszor beígért ingyenes verziójával, ami az autós játékok Godotja, vagy Duke Nukemje akar lenni. Azért még van remény az autósoknak, a Forza Motorsport 6 még idén befut, ha hihetünk az ígéreteknek. Akik valami komolyabbra vágynak, azoknak ott a Homeworld Remastered Collection, ami szerdán már meg is jelent egy meglepően hangulatos launch trailer kíséretében. A There Came an Echo is befutott, és bár a Sid Meier’s Starshipsre még két hetet várni kell, azt már elmondhatjuk, hogy sosem volt ilyen jó sci-fi rajongónak lenni.

Akiket annyira nem varázsol el az űr, azoknak ott a tömény vérengzés: a Hotline Miami 2: Wrong Number március 10-én érkezik. A vér nyomát követve el is érkeztünk a Battlefield: Hardline megjelenéséhez, amivel kapcsolatban biztosra vehetjük, hogy nem fog késni. Azért ez is csodálatos, hogy már annak kell örülni, ha időben fut be egy játék. Sajnos amikor egy olyan csoda is késik, mint a Life is Strange folytatása, akkor már nem nyugtatnak meg minket az ilyen jó hírek. A Neverwinter Xbox One és a Titan Souls is közelebb van mint hittük, de ezek sem annyira, mint szeretnénk. Legalább addig is lesz mivel játszani, amíg ezek befutnak.

Tényleg, a márciusi játékmegjelenések kapcsán is érdemes azért elmerengeni azon, hogy vajon mennyi időre lenne szükségünk ahhoz, hogy belekóstoljunk mindenbe, amit ez a túlbuzgó ipar elénk tesz. Persze a fele jó eséllyel késik majd, ráadásul ma már a csúszások nem csak a teljes játékok esetében, de a DLC-knél is előfordulnak, például a Call of Duty: Advanced Warfare Havoc PC-s verziójánál. Amíg a kiegészítésre vártok videózzatok, és mutassátok meg milyen laza lövészek vagytok. És ha már lövöldözés: a Destiny-ről is folyamatosan új infók jönnek. Miközben az Őrzők új toronyra várnak, addig a League of Legends játékosok megkapták a legutóbbi frissítést, amiről sok játékos úgy gondolta, hogy bár késett volna. Szerencsére az új bajnok felüdülést hoz majd, addig pedig lehet pörögni a SpectateFaker botrányon. A MOBA világ egyébként tovább pörög a következő üdvöskére, és ezúttal a Warhammer világban játszhatunk majd hőssel bunyózósat. Akik komolyabban verekednének, azoknak javasoljuk, hogy készüljenek a Mortal Kombat X megjelenésére, amiben Kitana lesz a legkeményebb csaj. Az MMO rajongók is készüljenek, nemsokára belülről láthatják a Guild Wars 2 világát. Miközben a WoW-ban meg mindenki szelfizik...

Vannak azért kézzel fogható eredményeink is, például azok a játékok, amiket már teszteltünk. A Saints Row: Gat out of Hell kellemesen meleg út volt, a Total War: Attila pedig egészen élvezetes töri órát adott. A történelem kapcsán rányomtunk a pedálra, és visszatekintettünk a Need for Speed: Underground 2-re, és rengeteg kellemes élményt idéztünk fel. A jövőbe is belepillantottunk egy kicsit: a Hellblade és a Warhammer: End Time is kellemes kalandokat ígér. Ha a sok játék után pedig beülnétek egy filmre, akkor ajánljuk a Manieggs: Egy kemény tojás bosszúját (tegyük hozzá, többen nem értettünk egyet a kritikával, a legjobb, ha ti magatok döntitek el, hogy egy tojásos akcióhős mennyire meggyőző). És akkor még nem is beszéltünk az Argo 2-ről és a Trónok harca következő évadáról, hogy legyen mit várni tavasszal.

A hét elején egy bűvész lenyűgözött minket egy iPaddel, és ugyan Pacát egy Apple táblagép bármikor ámulatba ejti (kérdezzétek meg, kettőnk közül kinek van iPadje - Paca), az tényleg elképesztő volt, amit emberünk művelt. Egészen másfajta csodálkozás némított el bennünket, amikor megláttuk, hogy Marvel és DC hőseink a falnak támasztva vizeltek, de nemsokára régi dicsőségükben térnek vissza egy új játékkal. A Power Rangers is megújult a héten, és elég brutális sztorit csinált gyerekkorunk legfurább történetéből. Mondjuk ha már Mario sem ember, akkor úgyis mindegy. Csak legyintünk, mint Joey a tartozásokra.

Volt még a héten lámpabúrába csavarható PC, bemutatkozott a Steam VR (amit egyébként vicces módon a HTC leplezett le), bocsánatot kértek a PC-sektől (nem is mondok semmit a Resident Evilre, hamarosan olvashatjátok a tesztemet az első epizódról, lesz itt sírás, zokogás), és a VGA vásárlóktól, valamint megtudtuk, hogy hova kell járnunk, ha játékfejlesztők akarunk lenni. Ja, és idén legalább 6 PlayIT-en találkozhattok velünk valamilyen formában, de egy dologban biztosak lehettek, mindenhol el fogjuk rikácsolni nektek a kedvenc ivós játékunkat: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)