Hirdetés

Square Enix - az új elnök komoly változásokat ígér

|

A Square Enix új elnöke júniusban kezdi meg a munkáját. Első feladata, hogy kiderítse, miért nem hoz nyereséget a játékipar legjövedelmezőbb címeit kiadó vállalat.

Hirdetés

A múlt héten jött a váratlan hír, miszerint a Square Enix vezetője, Yoichi Wada lemondott. A háttérben meghúzódó okok közül a legjelentősebb, hogy a kiadó veszteséggel és bevételkieséssel zárta a pénzügyi évet. Az új elnök, Yousuke Matsuda arra célzott, hogy szándékában áll megreformálni a vállalatot, így lépést tarthatnak a változó világgal.

Kifejtette, hogy minden egyes részleget átvilágítana abból a szempontból, mi működik a vállalatban és mi nem, megerősítené azokat a tényezőket, amelyek sikeressé teszik őket, és eltávolítaná azokat, amelyek nem. Hogy ez pontosan mit takar, arról hamarosan még tájékoztatja a sajtót.

Némileg szorongásra ad okot, hogy több nyugati címük, mint a Tomb Raider, a Sleeping Dogs és a Hitman: Absolution, nem egészen teljesítették a Square Enix elvárásait. Pedig egyiket se húzták le a sajtóban, és az eladások sem voltak rosszak. Talán csak saját fejlesztésű címeikből profitáltak igazán, amelyeket okostelefonokra adtak ki - elképzelhető a borzalmas lehetőség, hogy az Eidos-címek ismét veszélybe kerülnek?

 

Mindemelett a korábbi elnök, Yoichi Wada is nyilatkozott: úgy érzi, kötelessége, hogy alkalmazottként továbbra is segítse a vállalatot. Ugyan távozik a vezetőségből, de "helyszíni munkát" végezne, hogy törlessze adósságát a Square Enix felé. A vállalatnál most nagy a bizonytalanság, nem érzik, hogy a konzolos címeikből az elkövetkezendő egy-két évben megszedik magukat (a generációváltás segíthet valamelyest).

Továbbá az sem jelent jót, hogy a Square Enix Los Angeles-i stúdiója jónéhány teljes munkaidős dolgozójától vált meg a minap a cég újraszervezésének részeként. A cég közleményében tudatta, hogy az elbocsájtott dolgozók minden segítséget megkapnak, hogy el tudjanak helyezkedni.

A Square Enix egyik készülő játéka a találgatások szerint egy új, PlayStation 4-re kiadandó Final Fantasy, amelyet a 2013-as E3-on lepleznek le, és az Eidos Montreal új játékát, a Thiefet is ők adják ki; ezek még talán nincsenek veszélyben. Szorítsunk, hogy ne itt álljon meg az élet, ne csak mobilos címek és Final Fantasy-újrakiadások jelentsék a Square Enix jövőjét.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)