Hirdetés

Van olyan kiadó, akinek még a Project Scorpiónál is fontosabb a Nintendo Switch

|

A Square Enixnek nem számít, milyen erős lesz az új Xbox, a Nintendo hordozható konzolja sokkal izgalmasabb számukra.

Hirdetés

Ugyan a Nintendo optimista a Switch jövőjét illetően, még mindig nem kaptunk egyértelmű választ arra, hogy érkezik-e elég izgalmas játék külsős kiadóktól az új konzolra, sőt, még a sikercímek portjait illetően is sokan hezitálnak. Japánban viszont úgy tűnik, van egy betonbiztos partnere a konzolgyártónak.

Ez pedig nem más, mint a Square Enix, ami már a konzol bejelentésekor is több régebbi címe portját és új játékokat is bejelentett. Más kérdés, hogy ezek jelentős részével elsősorban a hazai piacot célozzák meg. Az egyik legjobban várt switches játék a Seiken Densetsu-gyűjtemény, azaz a Secret of Manát is magába foglaló széria első három részének portja. A japán Nikkeinek adott interjúban egy illetékes elmondta, a későbbiekben is hasonlóan széles kínálattal szeretnének jelen lenni a konzolon.

A kiadó képviselője annyira lelkes volt a Nintendo konzolja kapcsán, hogy mikor arról kérdezték, az olyan új platformok, mint az Xbox jövőjét jelentő Project Scorpio, a folyamatosan frissülő Windows 10, vagy éppen a Google Tango felkeltették-e a figyelmüket, akkor is csak azt válaszolta, elsősorban a Switch foglalkoztatja őket. Ugyan ez az Xbox One korábbi japán teljesítményét ismerve nem túl meglepő, de a nyugati sikert nem garantálja a hibrid konzolnak.

A Square saját üzletét tekintve egyébként szóba került még az is, hogy a kiadó DLC-i kifejezetten jól teljesítenek, ahogy a Japán, Kína és Észak-Amerika által dominált (a Square szerint ez a három régió jelenti a szegmens 80 százalékát) mobilos piacon is kifejezetten sikeresek manapság.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)