Hirdetés

Tomb Raider: Definitive Edition - a PS4 bírja a strapát, az Xbox One nem annyira

|

Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy egyrészt a PlayStation 4 erősebb az Xbox One-nál, másrészt a Square Enix nem tud egyértelműen fogalmazni.

Hirdetés

Pár napja beszámoltunk róla, hogy bár mindkét konzol támogatja majd a natív 1080p-s felbontást, mindkét esetben másodpercenkénti 30 képkockára leszünk kárhoztatva. Maga Scot Amos, a játék vezető producere vezetett be minket a részletekbe, most azonban kiderült, valamit félreértettünk.

„Rengetegen kérdezték ezt az elmúlt időszakban, többen idéztek tőlem, a legtöbben rosszul. A célunk a kezdetektől fogva az volt, hogy a játék 30 fps-sel fusson 1080p-ben. Minden más csak ráadás" - mondta Amos. „Az emberek ezt úgy vették, hogy 30 képkockára korlátozzuk majd a játékot, de ilyesmiről szó sincs. A PlayStation 4 zökkenőmentesen adja vissza a 60 fps-t." - tette hozzá.
 

Amos nem beszélt arról, hogy az Xbox One is tudja-e a 60-at, de a NeoGAF egyik adminja hiteles forrásokra hivatkozva azt állítja, bár mindkét konzol támogatja a natív 1080p-t, az Xboxból csak 30 fps-t sikerül kisajtolni. Fontos megjegyezni azonban, hogy míg az Xbox stabilan hozza ezt a képkockaszámot, a PS4 olyan gyakran tornázza fel 60-ig a mércét, amennyiszer csak tudja. Cserébe bizonyos esetekben kisebb-nagyobb fps zuhanásokat vehetünk észre, amelyek olykor zavaróak lehetnek.

A Square Enix már most is szép kis summát keresett a játékkal (annak ellenére, hogy veszteségesnek indult), a Tomb Raider: Definitive Edition eladásai pedig még megdobhatják pár millióval a bevételeket. 

Nem sokkal Amos szavai után a kiadó hivatalos nyilatkozata is befutott, a következőképpen szól: „Mindkét platform ugyanazt a kiemelkedő Tomb Raider élményt nyújtja. Mindig az volt az elsődleges célunk, hogy az alap Tomb Raider játékmenetet natív 1080p-s felbontással, 30 fps-sel hozzuk el [...] 30 fps fölött minden csak ráadás.”

Most már még inkább kíváncsiak vagyunk rá, a generáció elején különösen fontos, hogy melyik konzolon fut szebben. Ha kipróbáltuk, majd jól megmondjuk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)