Hirdetés

Ilyen volt a Star Citizen ünnepe, a CitizenCon

|

Újabb év, újabb CitizenCon. A Star Citizen szülinapi bulija ismét kellemes perceket szerzett a rajongóknak. Bőven van miről beszélnünk!

Hirdetés

A műsor szokásos mennyiségű késéssel indult, ami után a CIG marketing vezetője, Sandi Gardiner kezdte meg beszédét. Az elmúlt hetek, hónapok támadásai szemmel láthatóan megrázták a hölgyet, aki könnyek között tudta csak megköszönni annak a nagyon sok támogatónak, akik kedves üzenetekkel igyekeztek a támogatásukról biztosítani őt és az egész csapatot. A beszéde után Chris Roberts lépett a színpadra, és egy közel 7 perces videó során feleleveníthettük, honnan is indult ez az egész, és hogyan nőtt egy kezdetben 7 fős csapat a készítés eddigi 3 éve során 260-270 főre.

Ezután arról beszélt, hogy remélhetően a következő héten érkezik végre az Arena Commander 1.3.0-as verziója, ami már végre a közös kódbázisra épül, mivel még az év elején szétválasztották a fejlesztést egy főágra és egy Illfonic-nak adott FPS modul ágra, ami sajnos vakvágánynak bizonyult, így az elmúlt 1-2 hónapban próbálták visszacsinálni az egészet.

Ez a patch elvileg teljesítménynövekedést és hibajavítást hozhat, bár könnyen lehet, hogy ezt az extra teljesítményt részben elviszi a még magasabb minőségű látvány. A patch-ben érkezik az első S4-es méretű fegyver, ami csak nagyobb, több személyes hajókra lenne felszerelhető, de a próbák idejére a Cutlass-ra is felszerelhetővé tették.

Végre már nem csak billentyűvel lehet majd a karakterünk kinézetét állítani, hanem felületet is kap, kap némi csiszolást az ArcCorp, a lift, a chat, az AR nézet, kapunk újabb Emote-okat, a Graycat-ünkkel furikázhatunk a városban, növelik a jelenlegi kb. 25 fős játékos limitet a lehető legközelebb a 40-hez, illetve még egy marék kisebb fejlődést is kap a város (feltámadási pontok, animált felhők, stb).

Ezután a lehető leggyorsabban (de időpont említése nélkül, tehát szokás szerint lehet hetek vagy 1-2 hónapon belül, de valószínűleg még idén) jön a mostanra Star Citizen Alpha 2.0-nak nevezett patch.

A fejlesztés menete és a menetrend rendkívül átalakult akár a fél-egy évvel ezelőttihez képest is, így a sokat csúszó FPS modul vagy a többfős hajók irányítását lehetővé tevő Arena Commander 2.0 sem önállóan fog megjelenni, hanem részletekben az Alpha 2.0-nak nevezett patchben. Itt elhagyhatjuk végre a bolygónkat, bejárhatjuk a Stanton rendszer 1 milliószor 1 milliószor 200 ezer kilométeres területét, benne állomásokkal, aszteroida övekkel, és persze ellenségekkel.

Küldetéseket végezhetünk, például hogy kapcsoljuk vissza az egyik távoli távközlési műhold energiaelltását, elhagyhatjuk a hajónkat (akár az egyfős hajókat is).

A pályán a Crusader nevű gázóriás és három holdja környezetét találjuk meg, egy Port Olisar nevű állomást, Kareah nevű használaton kívüli biztonsági állomást (ahol FPS harcba bonyolódhatunk másokkal), illetve a Covalex állomást, ami egy baleset miatt elhagyatottá vált.

Lesz még számos kikapcsolt kommunikációs- és kutató műhold, a hajónkat javító, újrafegyverző és újratöltő állomás is. Tovább alakítanak a hajók vezérlésén, négy módot kap a vezérlő számítógép (IFCS): az elsőt a leszálláshoz és egyéb precíziós manőverekhez (pl. bányászat) használhatjuk, a másodikat az eddig ismert normál repülés harcra. A harmadik a Super Cruise, amivel a rendszeren belül nagy sebességgel haladhatunk, a negyedik pedig a Quantum Travel, amivel rendszerek között ugorhatunk egy féreglyuk segítségével.

Itt jött az első élő demó, két négyfős csapat között. Ebben a Port Olisar-on kezdtek, és miután kiválasztották melyik hajóval szeretnének menni, a megadott dokkhoz indultak. A küldetésre egy Constellationt és egy Hornetet vittek. A Constellation már az újraépített, minőségibb változat volt, fantasztikus kinézettel. Quantum meghajtással elugrottak a kommunikációs műholdhoz, ahol természetesen harcolni kellett egy keveset: lehetett látni ahogy a Connie lövegtornyában ülve és a Hornetben is igyekeztek lelőni az ellenfelet.

A csapat a Hornet a műholdhoz manőverezett és kiszállva belőle belebegett a belsejébe, hogy visszakapcsolja azt. Itt egyrészt végre láthattuk, ahogy egy egyszemélyes hajóból is ki lehetett szállni és zéró gravitáció mellett mozogni, másrészt azt is kiderült, hogy a Connie fedélzetén is lehet bóklászni, miközben a hajó halad.

Ezek után elmentek megjavíttatni a megsérült Constellationt, majd a Kareah állomáshoz mentek, ahol persze kalózokba botlottak. Rövid harc után a kalózok úgy gondolták, az ellenfél megtarthatja az állomást, ők inkább meglovasítják a Connie-t, szépen le is léceltek vele.

A bemutató játék után a vezető író, David Haddock lépett a színpadra, aki bemutatta a Star Citizen régóta ígért csillagtérképét. Nagyon látványos, és nem csak a bolygókról és felfedezett űrbeli objektumokról mutat adatokat, hanem a különböző méretű ugrópontokról is (vannak, amiket majd csak kisebb hajók használhatnak), illetve azt is megtudhatjuk, hogy egy adott területen lakosság, kereskedelem vagy biztonság terén mire számítsunk.

Nemrég élesedett az új CCU rendszer, amivel végre nem csak adott hajók között lehet váltani, hanem bármelyik birtokolt hajót felfejleszthetünk szinte bármelyik másikra. Jelenleg ez csak felfelé értendő, tehát egy 350 dolcsis hajóból nem csinálhatunk egy 250 dolcsisat, talán azt is megoldják majd, hogy vissza is kapjunk pénzt lefelelé történő módosítások után.

Furcsa kicsit, hogy most, közel az 1 millió regisztrált játékoshoz élesedett az ajánlási rendszer, ami során ha új támogatók vagyunk, hivatkozhatunk egy másik játékosra, aki 1, 3, 5 és 10 ajánlás után különböző ajándékokat kap (nem kell nagy dologra gondolni, 1-3-ért egy fegyvert kapunk, 5-ért egy buggy-t és egy akváriumot, míg 10-ért egy kis hajómodellt a hangárba).

És ha mindez még nem lenne elég, bemutattak egy új hajót, a Sabre-t, ami egy Hornethez hasonló, űrharcra kihegyezett csoda, bár inkább a lopakodósabb fajta. 48 órára (tehát még most is aktív) elérhetővé vált egy Armada csomag, ami az összes katonai hajót tartalmazza a Gladius-tól a Sabre-n át egészen egy Idris-P-ig, amiből kitalálható, hogy bizony nem olcsó, konkrétan nálunk 2500 eurót kell kicsengetni érte. Hiába, drága dolog az űrháború, ha komolyan akarja csinálni az ember.

És még csak ezek után következett az, amire mindenki várt: a Squadron 42 bemutató. Azt már elhintették, hogy Hollywoodból érkezik némi meglepetés, és akik ismerték valamennyire a Wing Commander világát, azok borítékolták Mark Hamill eljövetelét, nem is ok nélkül. A bejátszott videóban elsőnek viszont nem ő tűnt fel, hanem Gary Oldman. A Squadron 42-ben Bishop admirálist személyesíti meg, és egy igen hatásos beszédet tartott a karaktere (akit persze róla mintáztak).

A mimikai rendszer remek, de mivel tudtuk, hogy a Ryse: Son of Rome animációiért felelős 3Lateral felel a Star Citizenért is, nem is lepődtünk meg ezen annyira.

A sztárparádé itt viszont még nem ért véget, Gary Oldman és Mark Hamill mellett szerepelni fog a másik Wing Commander veterán legenda, John Rhys-Davies, Mark Strong, a Boardwalk Empire-ből ismert Jack Huston, Ben Mendelsohn, Andy Serkis (Gollam), Harry Treadaway, a Trónok Harca zseniális Davosaként ismert Liam Cunningham, Rhona Mitra, Ian Duncan, Sophie Wu, a szintén Trónok Harcában Yara Greyjoy-t megszemélyesítő Gemma Whelan, Craig Fairbrass, és az ismét Scully ügynökként is újrázó Gillian Anderson, aki Gary Oldman lányát játssza majd. Nem semmi lista, ugye?

A sztárparádé leleplezése után bemutatták, milyen technológiák felelősek a mimikáért. Elképesztő aprólékossággal ügyeltek a részletekre, még azt is modellezik, hol gyűlik össze több vér amikor valaki ráncolja az arcát, vagy hogyan szűkül össze a pupilla erősebb fény hatására.

A Squadron 42 is kap sandbox játékmódot, hogy a fő küldetések között lehessen szabadon lófrálni. Az ünnepi bemutató keretében a Squadron 42 legelejét láthattuk, ahogy megérkezik a játékos az UEE Stanton fedélzetére, és megkapja az első eligazítását. Felhívták a figyelmet, hogy ez a bemutató nem mindenhol használ még végleges modelleket, illetve bugos lehet, de egyáltalán nem volt zavaró mértékű, és a látvány maga nagyon meggyőző. A karakterek szempontjából a cél a Gary Oldman szintű kinézet lesz, az a modell jelenleg az etalon saját maguk számára.

A műsor végén egy tortával ünnepelték meg a projekt harmadik születésnapját, mi is a legjobbakat kívánjuk nekik és a játék közösségének.

Aki további információkra kíváncsi a Star Citizen világával kapcsolatban, keresse fel a starcitizen.hu oldalt!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)